Staatssecretaris Jetta Klijnsma bezoekt 16 november de Liemers

102 Views

Staatssecretaris Jetta Klijnsma bezoekt op 16 november de Liemers. Tijdens de bijeenkomst ‘socialer ondernemen met winst voor iedereen’ bij het Candea College in Duiven gaat zij in gesprek met Theo Kampschreur, voorzitter Platform onderwijs en arbeidsmarkt en wethouder gemeente Westervoort.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de regionale Sociale dienst in samenwerking met Platform Onderwijs en Arbeidsmarkt de Liemers. De bijeenkomst wil ondernemers inzicht geven in de mogelijkheden van het werven van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Tijdens de bijeenkomst verzorgt ook algemeen directeur Risco Balkenende van de 1.500 werknemers tellende Breman Installatiegroep een presentatie over de bijzondere manier van bedrijfsvoering binnen zijn onderneming. Hieraan ligt een filosofie ten grondslag, die niet zozeer gericht is op nog meer korte termijn winst, maar vooral op continuïteit, goed werkgeverschap en werkgelegenheid. Deze vorm van ondernemen wordt het ‘Bremanisme’ genoemd, een soort van tussenvorm tussen kapitalisme en socialisme.

Na afloop van de de presentatie gaan de deelnemers met elkaar aan de slag tijdens een interactieve brainstormsessie, ingeleid en begeleid door directeur Richard Duppen van Avabel in Duiven. De brainstormsessie levert de deelnemers bruikbare tips en gedeelde ervaringen op, die direct kunnen worden toegepast binnen de eigen organisatie.

De bijeenkomst start om 16.00 uur en duurt tot 19.00 uur bij het Candea College, Eltensestraat 8 te Duiven. Er is nog mogelijkheid om aan te melden, stuur een mail naar Anouk de Valois (a.devalois@rsddeliemers.nl).

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!