maandag, maart 4, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenSuper optredens op de Pronkzitting in Groessen

Super optredens op de Pronkzitting in Groessen

Vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 januari 2023

De Deurdreiers kunnen terugzien op een gevarieerde pronkzitting afgelopen weekend. Twee avonden en een middag een geheel uitverkochte zaal Gieling. Na drie jaar was het afwachten of alles weer als vanouds zou gaan. De voorzitter van de Commissie Pronkzitting: ‘Zowel onze artiesten als onze bezoekers hadden er heel veel zin in, en de optredens waren weer van hoge kwaliteit.’ Het was dan ook een lust voor het oog om de dansacts, buuts en sketches te aanschouwen. Op vrijdag werd de opening gedaan door de Jeugdprins Levi Holland en prinses Lieke met hun proclamatie. Dat deden Prins Roos de 1e en Adjudant Bart op zaterdag en zondag na hun openingsact.

Drumfanfare EMM verzorgde een kleurrijk muzikaal optreden, compleet gekleed in Tiroler outfit.

De dansoptredens van de dansgarde en de minigarde waren een lust voor het oog, op muziek van o.a. Abba.

Het illustere duo Douwe&Bouwe (Paula Teunissen en Ingrid van Haren) maakten hun debuut. Als bouwvakkers zittend op de steiger namen ze het op voor de vrouw, en solliciteerden ze naar de functie van prins bij de Deurdreiers. Het duo ‘Puur toeval’ (Just Buhler en Han Zweers) namen het archeologische onderzoek in de toekomstige Groessense wijk ‘Onder de toren’ op de hak. De Senaat&Convent presenteerden lokaal GLD (Groessen, Loo, Duiven) nieuws en achterklap met uitbeelding door doventolk Irma.

De ‘Vrienden van de Prins’ maakten indruk met hun persiflage op bekende Groessenaren en als uitsmijter een prachtig lied met toepasselijke tekst over de prins en zijn adjudant op de muziek van ‘Aloosie’ dat door iedereen werd meegezongen en gedanst. In de finale als klap op de vuurpijl deelde Boellie (René van Brandenburg) als plantsoenmedewerker in zijn buut zijn hilarische ervaringen.

De pronkzitting werd gepresenteerd door President Tom Lentjes en werd muzikaal ondersteund door het Huusorkest St. Andries.

Foto’s zijn van fototograaf Eddy de Wild

Dansgarde

Boellie(René van Brandenburg)

Vrienden van de Prins

Douwe&Bouwe (Ingrid van Haren en Paula Teunissen)

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties