dinsdag, februari 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurSven Ratzke brengt internationale theaterhit Marlene naar Zevenaar

Sven Ratzke brengt internationale theaterhit Marlene naar Zevenaar

De wervelende theaterhit met in de hoofdrol internationale ster Sven Ratzke komt naar Zevenaar. Het muziektheaterstuk over legende Marlene Dietrich, de filmgodin en chansonnière vol mysterie en glamour, is op woensdag 28 februari te zien in Het Musiater. Ook zit er een Zevenaars tintje aan de show. Jetse de Jong, opgegroeid in Zevenaar, is al jaren de vaste pianist van Sven Ratzke en speelt deze avond een soort thuiswedstrijd.

Marlene’ neemt je mee op reis door het leven van één van de grootste iconen van de 21e eeuw. Het verhaal speelt zich af in 1960, als Marlene terug is in Berlijn en zich voorbereidt op haar eerste show sinds de oorlog. De voorstellinggeeft een inkijkje in de ziel van een wereldberoemde legende: de waanzin, de showbizz, haar herinneringen vol nostalgie en verlangen. Met als klapstuk het concert zoals ze het toen, in 1960 in Berlijn, gaf.

Niemand minder dan Sven Ratzke speelt Marlene. Na zijn hoofdrollen in musicalklassiekers en de geroemde one man shows over David Bowie waarmee hij over de wereld toerde, is hij de gedroomde vertolker van dit personage. Met door Connie Palmen geschreven teksten, begeleid door prachtige muziek en met kostuums van Ian Griffiths balanceert ‘Marlene’ tussen groots theater en intieme one woman show.

‘Marlene’ is een co-productie van het gerenommeerde Renaissance Theater (o.a. Hedwig and the Angry Inch) in Berlijn, waar het stuk met lovende recensies werd ontvangen. De Nederlandse versie is vanaf eind februari te zien in theaters door heel Nederland. Kaarten voor deze voorstelling op woensdag 28 februari in Het Musiater in Zevenaar zijn online te bestellen op www.liemerskunstwerk.nl.

“..de liederen klinken bij Ratzke verrassend nieuw en zijn ontdaan van elk vals pathos: hij is puur, eerlijk, raakt je en schept iets compleet authentieks. Het publiek overlaadde hem met staande ovaties. – Der Tagesspiegel

“Ratzke is de waardige opvolger voor de legende Marlene. Hij toont haar in al haar glamour en breekbaarheid. Ratzke doet dat geweldig.” – Die Welt Cast: Sven Ratzke, Julia Herfst | Vleugel: Jetse de Jong | Tekst: Pam Gems (Piaf), Connie Palmen | Regie: Guntbert Warns (Hedwig and the Angry Inch) | Kostuums: Ian Griffiths (art director Max Mara)

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties