dinsdag, februari 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioLevenHulp bij het betalen van de energierekening: energiefonds Zevenaar

Hulp bij het betalen van de energierekening: energiefonds Zevenaar

De hoge energieprijzen zijn erg vervelend. Vooral als inwoners moeite hebben met rondkomen.
Gemeente Zevenaar wil voorkomen dat inwoners in de problemen komen. Er zijn mensen die geen recht hebben op de energietoeslag, omdat ze bijvoorbeeld nét te veel verdienen. Voor hen is nu energiefonds Zevenaar open voor aanvragen. Inwoners krijgen, als ze voldoen aan de voorwaarden, eenmalig een bedrag van €600, €800 of €1.000 om de energierekening te betalen.

Vorig jaar stond het energiefonds Zevenaar (voorheen noodfonds) ook open voor aanvragen. Toen kwamen deze beperkt binnen. Alle Zevenaarse huishoudens ontvangen daarom in fases een persoonlijke brief met duurzame gadget. Wethouder Stef Bijl: “Rondkomen is voor veel mensen erg lastig op dit moment, mede door de hoge energiekosten en de inflatie. Het energiefonds Zevenaar is één van de manieren om inwoners meer grip op hun geld te bieden. Met een grootste campagne en een nieuwe naam hoop ik dat we mensen die nét buiten de boot vielen voor de energietoeslag, alsnog kunnen bereiken en helpen met het betalen van hun energierekening.”

Voorwaarden
Als inwoners een inkomen hebben tussen de 120 en 150% van de bijstandsnorm, energiekosten hebben, geen recht hadden op de energietoeslag 2023 en een vermogen van minder €7.605 (alleenstaand) of €15.210 (met partner) hebben, dan komen ze in aanmerking voor energiefonds Zevenaar. Hoe hoog het bedrag is, hangt af van het inkomen.

Het energiefonds Zevenaar staat tot 1 juli 2024 open voor aanvragen via www.zevenaar.nl/energiefonds-zevenaar.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties