Tentoonstelling ‘Houden of herplaatsen?’

104 Views

De gemeente Zevenaar is eigenaar van een groot aantal kunstwerken die in het oude gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Zevenaar een plaats hadden. Met de komst van het nieuwe gemeentehuis zijn de werken tijdelijk opgeslagen in het depot van het Liemers Museum. Van zaterdag 15 december 2018 tot en met zondag 3 maart 2019 worden deze werken tentoongesteld onder de naam ‘Houden of herplaatsen?’. Het publiek mag stemmen op de werken die zij graag wil behouden voor de kerncollectie van de stad Zevenaar. Wethouder Anita van Loon opent de bijzondere tentoonstelling officieel op vrijdag 14 december om 17:30 uur voor genodigden.

 Stemmen

De werken worden tentoongesteld in het Kunstwerk! Liemers Museum in Zevenaar. Bezoekers kunnen wekelijks van dinsdag tot en met zondag tussen 14:00 en 17:00 uur terecht in het museum en gemotiveerd laten weten of een werk behouden moet blijven voor Zevenaar of ergens anders herplaatst wordt.

De stemperiode loopt van 15 december 2018 tot en met 27 januari 2019. Daarnaast vormt een vakgroep een mening over de kunstwerken. Samen met de publieksstemmen resulteert dit in een definitieve beslissing.

 

Meer informatie

De werken worden, naast de tentoonstelling, ook getoond op de website http://zevenaar.liemersmuseum.nl. Ook hier kan publiek vanaf 15 december de werken bekijken en stemmen. Voor de werken die herplaatst worden, wordt gekeken of er een andere bestemming is waar deze tot hun recht komen. De overige werken worden vanaf 3 februari 2019 te koop aangeboden.

 

 

 

 

 

 

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).