Tentoonstelling Perplexion te beleven bij Kunstwerk! Liemers Museum

19 Views

Vanaf donderdag 5 november 2020 tot en met 31 januari 2021 is, geheel coronaproof, de prachtige tentoonstelling Perplexion te beleven in de Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar. Het Liemers Museum gaat, samen met kunstenaar Edith Elshof Stevens, een belevingskunstwerk realiseren voor kinderen en volwassenen uit de Liemers. Bezoekers die in dit kunstwerk stappen, ervaren het allemaal op hun eigen manier. Dit interactieve belevingskunstwerk laat kinderen en volwassenen in aanraking komen met kunst. Zelfs letterlijk. Naast kinderkunst is er een tijdelijke tentoonstelling in samenwerking met Amnesty International.

Nieuwe vorm kunsteducatie

Het Liemers Museum zal zich naast de historische collectie ook meer gaan richten op kunst. Voor het museum is Perplexion een pilot in het samenwerken met Liemerse kunstenaars. Verschillende Liemerse scholen hebben ook aan dit bijzondere project meegewerkt. Er is nooit eerder kunsteducatie op deze manier aangeboden door het museum. Uiteindelijk wordt het kunstwerk een co-creatie van de kunstenaar en Liemerse leerlingen. Uniek is ook dat er een combinatie wordt gemaakt tussen het maken van een belevingskunstwerk en kunsteducatie. Het is een interactief kunstwerk waar meerdere zintuigen worden geprikkeld. De bezoeker gaat perplex staan van de mogelijkheden binnen Perplexion. Zelfreflectie staat hierin centraal, want de bezoeker komt zichzelf in alle hoeken tegen.

 

Amnesty International

Van donderdag 10 december a.s. tot en met 31 december a.s. is er een tijdelijke tentoonstelling in samenwerking met Amnesty International. Door deze samenwerking maken de bezoekers kennis met de verschillende thema’s binnen de strijd voor de gelijkheid van de mensenrechten. Dit is een van de mooie vormen van een samenwerking die mogelijk is binnen Perplexion.

 

Winactie

Voor de liefhebbers is er ook een winactie. Maak een foto in de Perplexion box en deel deze op social media (Instagram en Facebook) met de hashtag #Perplexion. Hiermee maakt de deelnemer kans op 2 kaarten voor een voorstelling naar keuze in Het Musiater in Zevenaar. Deze winactie loopt tot 31 januari 2021.

 

De tentoonstelling Perplexion is te beleven vanaf donderdag 5 november 2020 t/m 31 januari 2021, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 11.00-15.00 uur in de ruimte vóór het nieuwe Liemers Museum in de Turmac Cultuurfabriek, Kerkstraat 27, Zevenaar. De tentoonstelling is vrij toegankelijk. Reserveer voor bezoek een tijdslot op www.liemerskunstwerk.nl/perplexion

Het project is mede tot stand gekomen door Leven in de Liemers. Daarnaast is er in dit project een nauwe samenwerking tussen Liemerse ondernemers, scholen en verschillende (culturele) partners.

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!