Toch nog Carnaval in Groessen

461 Views

De carnavalisten van De Deurdreiers organiseren toch nog een feest, en wel op zaterdagavond 26 februari met DJ Tom Gerritsen en op zondagmiddag 27 februari met DJ Henri van Vossen. Maar toch voelt het oneerlijk richting de leden en aspirant leden dat er maar 500 bezoekers in de zaal mogen. Teleurstellingen zijn onvermijdelijk. Om chaotische situaties aan de deur te voorkomen wordt woensdagavond 23 februari een ‘ouderwetse’ voorverkoop gehouden. Leden hebben de eerste keus van 19:30-20:30 uur, daarna worden de overgebleven kaarten verkocht aan de niet-leden.

Buitenactiviteiten staan niet gepland. Een optocht is er niet, daarvoor hebben wagenbouwers een langere aanlooptijd voor nodig. Toch is er iets moois gebouwd, en wel door de basisschoolleerlingen van groep 8. Dat heeft te maken met een gezamenlijk project van IKC Joannes, de Bernadetteschool, Stimuleringsfonds Sterk Technisch Onderwijs (STO) en de carnavalsverenigingen De Deurdreiers Groessen en De Nathalzen uit Loo. De kinderen van groep 8 van IKC Joannes en de kinderen van groep 7/8 van de Bernadetteschool werken aan een klein carnavalswagentje die zij zelf ontworpen hebben en onder begeleiding van vrijwilligers van de verenigingen. Deze ‘technieklessen’ vallen prima in de smaak bij de kinderen. De wagentjes zullen tevoorschijn komen tijdens de carnavalsvieringen vrijdag 25 februari op school.

Jeugdprins Lucas Verheij, Prinses Amber Meijer en President Elisa van den Dam zullen hun proclamatie voorlezen zaterdagavond aan het begin van de feestavond in zaal Gieling. Prins Thijs Steentjes de 1e, Adjudant Jelle Roordink en hun gevolg zullen zowel zaterdag als zondag voorgaan in de langste polonaise sinds lange tijd in Feestburcht Gieling.

Omdat er dit jaar geen optocht activiteiten kunnen zijn worden er plannen gesmeed om in het weekend van 2-3 juli de schade in te halen onder het motto van een ‘carnavalsstoptocht’. De Deurdreiers zetten dit op in samenwerking met collega-vereniging De Nathalzen uit Loo. Het idee erachter is een fietstocht langs een route vol creatieve uitlatingen en bouwsels, dat kunnen allerhande creaties zijn.

FOTO 1: Kinderen van groep 8 bezig met hun bouwwerk in de bouwlocatie van De Deurdreiers. Fotograaf: IKC Joannes Groessen

FOTO 2: Een kleurrijke sfeerfoto uit de ‘laatste’ optocht in Groessen van 2019. Fotograaf: Eddy de Wild

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!