Vol trots stopt de Minke Stichting na 15 jaar

109 Views

Het Bestuur van de Minke Stichting heeft na 15 jaar besloten de Stichting op te heffen. “Het waren 15 prachtige jaren, maar we hebben ons nu zelf overbodig gemaakt.” Voorzitter Allard Froon vertelt: “In deze bijzondere en mooie periode hebben we veel projecten mogen financieren in El Pital en de Cangrejal riviervallei (Honduras) en Sumba (Indonesië). De Minke Stichting, met haar roots in Zevenaar en Balkbrug,  heeft geholpen bij het ontwikkelen van waardigheid, gemeenschapsgevoel en zelfvoorziening in achtergestelde gebieden. Wij hebben ons altijd gericht op het zorgen voor en verbeteren van het onderwijs.”

Voorbeeld
“De Minke Stichting staat voor Minke In Nagedachtenis Kinder Educatie. De in 2002 overleden Minke Zijlstra heeft ons een voorbeeld nagelaten van zorg, betrokkenheid, staan voor je medemens, opkomen voor recht en gerechtigheid, waar je je op de wereld ook bevindt. Voor Minke waren het vooral de kinderen, die meer kansen geboden moesten worden. Haar voorbeeld en dromen hebben we voortgezet. Zo hebben we o.a. voor Minke’s Bus gezorgd waardoor meer kinderen naar school konden. We hebben met behulp van vele vrijwilligers, donateurs en serviceorganisaties uit de regio de Liemers en Zwolle voor financiën gezorgd waarmee we heel veel hebben kunnen doen. Zo is de basisschool uitgebreid met twee lokalen en een keukentje. Er is een middelbare school gebouwd en we hebben lerarenopleidingen bekostigd in Sumba. Nu zijn we nog bezig met een groot Speciaal Onderwijs- en Gezondheidszorgprogramma.”

Un Mundo op eigen benen
“Alle projecten in Honduras hebben we samen met de Un Mundo Foundation gerealiseerd. De vrijwilligers van Un Mundo zijn ter plekke om de inwoners te leren hoe ze projecten kunnen aanpakken en coördineren. Toen we begonnen in El Pital was de noodzaak hoog om financiële ondersteuning te geven. Inmiddels zijn we 15 jaar verder en kunnen ze op eigen benen staan. We zijn niet meer onmisbaar en onze doelen in El Pital zijn bijna behaald.”

Laatste project
De komende periode sluit de Minke Stichting haar werkzaamheden af met fondswervingsacties voor het laatste project, het Speciaal Onderwijs- en Gezondheidzorgprogramma in de Cangrejal riviervallei in Honduras. Zowel thuis als op school krijgen gehandicapte kinderen (lichamelijk en verstandelijk) door dit programma de hulp die ze nodig hebben om zich te ontwikkelen. Gelijke kansen voor alle kinderen!

Op een later moment volgend jaar organiseert de Minke Stichting een bijeenkomst om de vrijwilligers en donateurs te bedanken.

Wilt u zien wat de Minke Stichting allemaal met uw hulp heeft bereikt? Bekijk dan de website.

 

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).