Try-outs Voorstelling WereldBeterMakers in de Ogtent

10 Views

Een betere wereld met Jochem van Gelder en Ron Bons

Een betere wereld begint in je eigen omgeving. In de nieuwe interactieve theatervoorstelling ‘Wereldbetermakers’ gaan van Jochem van Gelder en Ron Bons jongeren theatraal activeren de wereld zo een beetje beter te maken. Dit doen ze door hen bewust te maken van de wereld waarin ze wonen, van zowel de goede als de slechte dingen. De kinderen worden gestimuleerd om na te denken over hun eigen leven, de wereld om hen heen en wat zij kunnen doen om hun steentje bij te dragen aan de wereld.

De voorstelling richt zich op basisschool leerlingen uit groepen 4 en 5. Als voorbereiding op de voorstelling gaan de leerkrachten, aan de hand van een lesbrief, met de leerlingen in gesprek over wat er momenteel goed gaat op de wereld, maar ook wat er beter kan, of wat misschien zelfs heel verdrietig is. De leerlingen worden gevraagd een top 3 te maken van ‘goed/positief nieuws in de wereld’ en ‘slecht/verdrietig nieuws’. Deze top 3 vormt een onderdeel van de voorstelling die de leerlingen bezoeken. Enkele leerlingen zullen ook tijdens de voorstelling op het podium met Jochem in gesprek gaan over zijn/haar ideeën.

Na de voorstelling krijgen de kinderen een poster uitgereikt die in de maand na de voorstelling in de klas komt te hangen. Op de posters kunnen de leerlingen door middel van post-its aangeven wat zij in die maand hebben gedaan om de wereld een beetje beter te maken. Per theaterseizoen ontvangt de actiefste klas met de meest creatieve acties een geheel verzorgde klassenreis (met bus) naar de Efteling!

De try-out van de voorstelling vindt plaats op dinsdag 16 mei in de Ogtent in Duiven. Om 10:00 en 12:30 uur zullen de in totaal circa 500 basisschoolleerlingen uit groepen 4-5 de voorstelling bezoeken. De volgende voorstellingen worden gehouden in Tiel en Barendrecht. VOS/ABB is betrokken bij de organisatie van ‘Wereldbetermakers’. Zij behartigt de belangen van ongeveer 1900 basisscholen en ziet erop toe dat zoveel mogelijk leerlingen de kans krijgen de voorstelling te bezoeken en zo de wereld een beetje beter te maken.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!