Twente Plat vrijdag 2 februari in Kunstwerk Het Musiater

101 Views

40 Jaar Twentse humor in Zevenaar

Vrijdag 2 Februari vindt er in Zevenaar een unieke happening plaats. Dan komt het gezelschap Twente Plat naar Theater Het Musiater. Met een prachtige nieuwe humorvoorstelling viert de groep dit seizoen het 40 jarig jubileum. Een bijzondere prestatie, want zelden was een gezelschap zo`n lang leven beschoren.

Het begon allemaal als een eenmalig grammofoonplatenproject. Een viertal Twentse humoracts kwamen bijeen voor de live opname van de LP “Twente Plat”. Het succes was ongekend en in korte tijd gingen er meer dan 35.000 (!) LP`s over de toonbank. Vanaf dat moment was er dan ook geen houden meer aan en nu reist het gezelschap dus al 40 jaar kris kras door Oost- Nederland om bezoekers in dorpscentra, zalen en theaters te laten genieten van al het moois dat de Twentse humor te bieden heeft. Want Twente Plat staat nog steeds voor een oergezellig en onvergetelijk avondje uit, waar de lachspieren het zwaar te verduren krijgen. Niet voor niets is de Twentse humor een van de aanstekelijkste van ons land en daar weten de leden van de groep perfect raad mee. Hendurk & Geessie is het boerenechtpaar, dat graag verhaalt over de belevenissen op het Twentse platteland, Mans is de jonge plattelander die zich probeert staande te houden in Den Haag als beveiliger van Mark Rutte. Een van de hoogtepunten uit het programma is zeker ook de verschijning van Aaltje & Trijntje, twee al wat oudere hartsvriendinnen, die van hun hart geen moordkuil maken. Ook de liedjes in het programma zijn zeer de moeite waard en ze worden dit seizoen live begeleid.

Vrijdag 2 Februari komt Twente Plat naar Kunstwerk Het Musiater, Bommersheufsestraat 62, Zevenaar, telefoon 0316 529841. De entreekaarten voor deze heerlijke avond uit zijn nu reeds in voorverkoop verkrijgbaar aan de theaterkassa. Haast U met de aanschaf van Uw kaarten want de belangstelling is groot.

Kijk voor meer informatie op: www.twenteplat.com

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).