dinsdag, april 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenUitnodiging Symposium Joods Erfgoed

Uitnodiging Symposium Joods Erfgoed

Op woensdag 27 maart 2024 vindt in de Turmac Cultuurfabriek, Kerkstraat 27, 6901 AA Zevenaar een bijzonder symposium plaats over Joods Erfgoed.

Joods Erfgoed kan zeer breed worden opgevat, maar in dit geval handelt het over:

 • de gedwongen verkoop van Joodse huizen/percelen en Joodse landbouwgronden tijdens WO II
 • het rechtsherstel dat wel of niet na WO II heeft plaatsgevonden
 • de rol van de gemeente bij deze acties. Het symposium is vooral bedoeld voor mensen, die behoren tot het landelijk netwerk van onderzoekers naar deze onroerend goed transacties. Echter. Het onderzoek naar Joods Erfgoed Zevenaar zal eind maart ook zijn afgerond. De resultaten daarvan zullen in het eerste deel van de bijeenkomst worden gepresenteerd evenals de onderzoeksresultaten van Doetinchem. Voor dit eerste deel van de bijeenkomst (10.00 – 11.10 uur) zijn ook belangstellenden uit Zevenaar en Doetinchem e.o. van harte welkom. Zie verder het bijgevoegde symposiumprogramma. AANMELDING
  In verband met zaalinrichting en catering moet iedereen zich vooraf aanmelden. Dat kan door het eveneens bijgevoegde aanmeldformulier in te vullen en te mailen naar wtgfranck@gmail.com of te sturen naar Willem de Zwijgerlaan 21, 6904 CB Zevenaar.
  Aanmelden kan tot en met 20 maart 2024.
  Over vragen mailt u eveneens naar bovenvermeld e-mailadres.
 • Bereikbaarheid
  De Turmac Cultuurfabriek is heel goed met openbaar vervoer te bereiken. U reist per trein naar station Zevenaar. Vanaf het station is het kantoorgebouw van Turmac al goed zichtbaar. U loopt 3 minuten door het park in noordoostelijke richting. Komt u met de auto dan bevindt de parkeerplaats van de Turmac Cultuurfabriek zich op kleine loopafstand. U kunt deze parkeerplaats bereiken door te navigeren naar ‘Stationsplein 4, Zevenaar’. U komt dan langs het Stationsplein en ‘Huis Mathena’, ter hoogte van huis Mathena is de inrit van de parkeerplaats gelegen. Aan de westkant van het station is het ook gratis parkeren. Van daaruit loopt u in 5 minuten naar de Turmac. In het centrum vindt u een parkeerplaats op het Masiusplein. Dat is betaald parkeren. Daar vandaan loopt u ook in 5 minuten naar de Turmac.
OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties