Uitwisseling Weilburg jammerlijk afgelast

159 Views

Comité Stedencontact Zevenaar heeft uit Weilburg bericht gekregen dat er maar een kleine delegatie naar Zevenaar kan komen.

Dat heeft een paar oorzaken. In het weekeinde van 6 – 8 september a.s. komt een grote delegatie uit de Luxemburgse zusterstad Colmar-Berg naar Weilburg om daar deel te nemen aan/aanwezig te zijn bij het zogeheten Brunnenconcert. Dat heeft tot gevolg dat diverse mensen uit onze zusterstad betrokken zijn bij de organisatie (verlenen van onderdak, werkgroepen van de organisatie e.d.). Daarnaast blijkt dat men in Weilburg onvoldoende mogelijkheden heeft of geen medewerking krijgt bij het vragen van verlof voor hun verblijf op donderdag en vrijdag in Zevenaar. In het verleden speelde dit aspect veel minder, omdat dan “gebruik kon worden gemaakt” van de vrije dagen van/rondom Hemelvaart.

In gezamenlijk overleg heeft Comité Stedencontact Zevenaar besloten dat in verband met bovengenoemde omstandigheden de bijeenkomst voor volwassenen 2019 wordt afgelast. Zij betreuren dat, maar vinden het niet zinvol om een programma en de daarmee verband houdende activiteiten te organiseren in de wetenschap dat daaraan door slechts een kleine groep Duitse gasten wordt deelgenomen. Burgemeester Lucien van Riswijk, zijn collega Johannes Hanisch en onze Weilburgse zustervereniging zijn het daar volledig mee eens.

Het Comité Stedencontact Zevenaar heeft bij verschillende gelegenheden duidelijk gemaakt het vooral op prijs te stellen dat men als gastgezin een waardevolle bijdrage wil leveren aan de organisatie en het welslagen van de bijeenkomst die nu dus helaas is afgelast. Die mening delen zij nog steeds. Zij hopen dat zij binnenkort – ook na overleg met onze Weilburgse vrienden – aan u kunnen laten weten op welke wijze een alternatief kan worden gevonden.

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!