maandag, april 22, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioOndernemenVeertig jaar Dachser in Nederland

Veertig jaar Dachser in Nederland

Logistiek dienstverlener Dachser Netherlands BV bestaat veertig jaar. Het bedrijf begon ooit met drie medewerkers vanuit een kleine vestiging in het Gelderse Zevenaar. Veertig jaar later opereert Dachser met vijf vestigingen in Nederland en telt het bedrijf ruim vierhonderd medewerkers.

In 1974 werd op het hoofdkantoor van Dachser in het Zuid-Duitse Kempten besloten om in Nederland een vestiging te starten. De officiële oprichting volgde op 10 februari 1975. Drie medewerkers namen hun intrek in een klein kantoor met ongeveer 400 m² magazijnruimte aan de Einsteinstraat in Zevenaar. De locatie Zevenaar was een gerichte keuze vanwege de ligging nabij de Duits-Nederlandse grens. Door een stevige groei van activiteiten verhuisde Dachser binnen Zevenaar al snel naar een groter pand en deze locatie breidde zich in de loop der jaren fors uit.

In de loop van de jaren opende Dachser vanwege de groei meer vestigingen in Nederland. In Zevenaar verhuisde Dachser in 2012 naar een nieuwe locatie op bedrijventerrein 7Poort. Inmiddels bedient Dachser in Nederland haar klanten vanaf vijf vestigingen. Vanuit Nederland zijn er ongeveer honderd vertrekken per dag naar heel Europa. Duitsland is de grootste markt, gevolgd door Scandinavië, Frankrijk, Iberië en het Verenigd Koninkrijk.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties