Verhaal Sabine Averdonk opgenomen in boek ‘De Rode Koffer’

175 Views

Ze is blogster bij Liemers Actueel en docente op de Bernadetteschool in Loo. Sabine Averdonk uit Groessen schrijft graag en met succes. Haar verhaal is opgenomen in het boek ‘De Rode Koffer’.

“Afgelopen voorjaar deed ik mee aan een landelijke schrijfwedstrijd van Save the Children”, zegt Sabine. “Tot mijn vreugde zat ik bij de twintig finalisten en mocht ik naar de prijsuitreiking op het hoofdkantoor in Den Haag. Daar bleek dat ik niet de uiteindelijke winnaar was geworden, maar dat vond ik niet erg. Want de verhalen van alle twintig finalisten zijn gebundeld in het boek ‘De Rode Koffer’. Daar ben ik heel blij mee.”

De presentatie van het boek is in januari. De opbrengst komt ten goede aan Save the Children. Dit project is gestart om aandacht te vragen voor kinderen en lezen in Afghanistan. Door de Taliban zijn duizenden boeken verbrand en hebben veel Afghaanse kinderen niet de kans zich te verwonderen, te genieten van en zich te verliezen in mooie verhalen. “Dit project sprak me heel erg aan. Ik ben juf -na elf jaar in Groessen nu voor het tweede schooljaar in Loo – en weet hoe groot het belang van lezen is. Mijn partner is Afghanistan-veteraan  (2002 en 2006). Een gouden combinatie, waarbij ik mijn hobby – schrijven – kon inzetten.”

Sabine wil de actie graag promoten, “want hoe meer boeken er verkocht worden, hoe beter het is voor kinderen in soms uitzichtloze situaties”. De link naar het besteladres: http://www.lecturisbooks.nl/nl/webwinkel/de-rode-koffer/122451

schermafdruk-2016-11-15-14-35-56 Sabine-Averdonk_avatar_1434956829-107x107

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!