woensdag, februari 21, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenVersterking kwaliteit van Liemers landschap

Versterking kwaliteit van Liemers landschap

LiemERS++, voorheen gebiedscommissie Liemers, tekent voor de organisatie van een projectenmarkt. Doel van deze projectenmarkt is het verder brengen van goede ideeën van gebiedspartijen om de leefbaarheid en kwaliteit van het landelijk gebied in de Liemers te stimuleren.

Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de gebiedspartijen, gemeenten en waterschap Rijn en IJssel. Het gaat daarbij vooral om het stimuleren van de vrijetijdseconomie en de landbouw met oog voor de ontwikkeling en het beheer van (toeristische) routestructuren en het landschap. De provincie is bereid om kansrijke projectvoorstellen die bijdragen aan de versterking van de vrijetijdssector en/of pilots in het beheer van het gebied te co-financieren. Zo heeft de provincie vorige week  drie eerder ingediende projectvoorstellen om de leefbaarheid in de Liemers te versterken gehonoreerd. Resultaat is een breed programma met projectvoorstellen voor de versterking van de vrijetijdseconomie. Daarbij gaat het gebied met haar kennis van cultuurhistorie, landschapskenmerken zelf routes en landschap beheren. Heeft u ook ideeën of een concreet initiatief om de Liemers te versterken meldt u dan bij LiemERS++ voor de gebiedsbijeenkomst: projecten zoeken mensen.

Om met de gebiedspartijen gezamenlijk te komen tot dit geïntegreerde voorstel heeft georganiseerde LiemERS++ afgelopen twee maanden werkbijeenkomsten voor specifieke doelgroepen in het gebied zoals  Landbouw, Landschapsbeheer, vrijetijdseconomie, cultuurhistorie, dorpsraden, werkgroepen landschapsbeheer en gemeenten. Het resultaat van deze werkbijeenkomsten heeft LiemERS++ samengebracht in een kaart.  Deze laat zien wat de Liemers al op klein en grote schaal te bieden heeft aan producten zoals routestructuren, streekproducten, historische relicten, koffiepunten etc. Ook is er een kaart met nieuwe initiatieven die door de gebiedspartijen zelf zijn ingebracht om de Liemers te versterken. Dit zijn deels de initiatieven die komen vanuit haarvaten vanuit het gebied zoals inrichting van de Bijland en deels de overkoepelende Liemers brede initiatieven om de Liemers gezamenlijk op de kaart te zetten. Eerder ingediende projectvoorstellen zoals De Waay en de Rijnstrangeroute maken hier onderdeel van uit.

Op woensdag avond 10 juni organiseert LiemERS++ een gebiedsbrede bijeenkomst met als doel om actieve inwoners van de Liemers te ‘werven’ voor projecten en initiatieven onder de noemer: projecten zoeken mensen. Tijdens deze avond presteren we opgehaalde resultaten uit de werkbijeenkomsten én willen we ook een stap verder zetten om goede projectideeën met elkaar te verbinden en naar de uitvoering te brengen.

Heeft u ook een idee om de Liemers te versterken en zoekt u andere enthousiaste gebiedspartijen om samen een stap te zetten? Meldt u dan aan voor deze bijeenkomst. U kunt contact opnemen met  één van de secretarissen van LiemERS++ Saskia Croes (06-10968622 e-mail: s.croes@feniksconsult.com) of Miriam van Meeteren (06-26544126 e-mail: mvanmeeteren@aequator.nl).

Foto: Dies Goorman

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties