Vijf genomineerden Hens van der Wal-vrijwilligersprijs

137 Views

De jury van de vrijwilligersprijs van Doesburg, de Hens van der Wal-vrijwilligersprijs, heeft 5 vrijwilligers genomineerd die in aanmerking komen voor de jaarlijkse prijs. Op donderdag 7 december wordt bekend wie de vrijwilliger van het jaar is.
Gedurende de maand oktober konden vrijwilligers worden aangemeld bij de organisatie. Een kleine 20 personen of organisaties werden aangemeld, waarbij sommige personen door meerdere mensen naar voren werden geschoven.

Uit de aanmeldingen heeft de jury 5 personen genomineerd voor de titel ‘Vrijwilliger van het jaar’, en de bijbehorende ring en cheque. Dat zijn in willekeurige volgorde:
Frits Buurkes – Sinds 1995 dagelijks actief voor Museumtuin ’t Olde Ras.
Ed Deibel – Sinds 1995 vrijwilliger bij Filmhuis Doesburg.
Tonnie Keuben – Sinds 2000 actief als vrijwilliger in speeltuin Kindervreugd.
Gerrit Smeitink – Roerganger achter ‘eendenhotel’ in vijver Bleekersgracht.
Eric Pasman – Bestuurslid Muziekkorps der Voormalige Schutterij en actief als verkeersregelaar.

De jury heeft bij de totstandkoming van de nominaties onder andere gekeken naar de intensiteit van het vrijwilligerswerk, het aantal jaren dat hij of zij actief is, of het om een zogeheten ‘stille kracht’ gaat en of er in 2017 iets kernachtigs heeft plaatsgevonden.
De genomineerden zijn inmiddels geïnformeerd. Dat geldt ook voor de andere aanmelders, die een uitnodiging hebben ontvangen om tijdens de feestelijke avond op 7 december aanwezig te zijn. Doel van deze avond is niet alleen de winnaar bekend te maken, maar vooral alle vrijwilligers in Doesburg een podium te geven en te bedanken voor hun veelal jarenlange inzet.
Nieuw dit jaar is dat er ook een publieksprijs is. Alle aanmelders komen in aanmerking voor deze prijs. Binnenkort kan er online worden gestemd. De digitale stembus gaat pas op de uitreikingsavond van 7 december dicht, waarna ter plekke de winnaar van de publieksprijs bekend wordt gemaakt.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).