Vrijwilligersavond 2020 anders dan verwacht

18 Views

Op 12 maart 2020 stond de jaarlijkse vrijwilligersavond gepland. Tijdens deze avond worden alle vrijwilligers in de Gemeente Duiven bedankt voor hun inzet, op welke wijze dan ook, in 2019. Door het coronavirus kon deze feestelijke avond op het laatste moment niet doorgaan en ook de nieuw geplande datum is afgezegd. We hebben ervoor gekozen dat de vakjury voor alle categorieën een winnaar kiest.

 

Winnaars

Zoals elk jaar was er de mogelijkheid om te nomineren en vervolgens je stem uit te brengen op je favoriete vrijwilliger of groep vrijwilligers in de categorieën:

  • Groepsprijs
  • Jongerenprijs t/m 25 jaar
  • Individuele Prijs 25+ (Volwassenenprijs)

 

De vakjury kiest normaal alleen de winnaar voor de individuele prijs 25+. Door de bijzondere omstandigheden heeft de jury nu de winnaars in alle categorieën gekozen op basis van de uitgebrachte stemmen, de toegezonden informatie en de onderbouwingen bij de nominaties.

Wethouder Johannes Goossen heeft de winnaars inmiddels persoonlijk gebeld om te vertellen dat ze een prijs gewonnen hebben.

 

Wethouder Johannes Goossen: “Het is ontzettend jammer dat de jaarlijkse vrijwilligersavond niet door kon gaan. We willen het risico niet nemen om de avond alsnog te gaan organiseren in maart 2021, de kans bestaat dat deze avond door het coronavirus ook niet door kan gaan. Daarom hebben we besloten het proces aan te passen aan de omstandigheden. Zo kunnen we toch de winnaars bedanken en hopen we in 2022 alle vrijwilligers weer te kunnen ontvangen. Ook in deze coronatijd willen we alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet!”

 

De winnaar voor de groepsprijs is:                        Rinoceros                             €500,00

De winnaar voor de jongerenprijs is:                     Luc van der Laan                  €250,00

De winnaar voor de individuele prijs is:                 Adri van Zundert                  €500,00

 

Rinoceros

Rinoceros is voor de vrijwilligers dan ook meer dan gezellige avondjes. Het biedt jonge mensen kansen en verantwoordelijkheid. Het is een mooie opstap om ervaring op te doen binnen het vrijwilligerswerk. Vele (oud-) vrijwilligers doen naast Rinoceros ook ander vrijwilligerswerk met de ervaring die ze bij Rinoceros hebben opgedaan.

 

Luc van der Laan

Luc is al jaren als vrijwilliger verbonden aan SC Groessen en vervult meerdere functies, zoals het mede bemannen van het wedstrijdsecretariaat, is voorzitter van de scheidsrechterscommissie en maakt deel uit van ons commerciële team (sponsoring).

De meeste vrijwilligers hebben een binding vanwege hun kinderen die bij de club sporten. Luc daarentegen is vanuit zijn eigen enthousiasme, zijn sportopleiding en passie betrokken bij de Sportclub.

 

Adri van Zundert

Adri van Zundert vervult een veelheid aan vrijwilligersfuncties o.a. vanuit de Rooms-katholieke kerk (waarbij hij zich richt op vooral minderbedeelden) maar ook als voorzitter van het Opera Koor Gelderland, hulp-sinterklaas, kookdiensten bij Herberg het Inloophuis, Scouting en Mantelzorger voor de buurvrouw. Zijn hart ligt bij de medemens: hij weet zijn maatschappelijke initiatieven met een blijvend karakter invulling te geven en verder uit te bouwen, samen met de gemeenschap, instanties, de kerk en bedrijfsleven.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!