De Waay Groessen heropend als vertrekpunt wandel- en fietsroutes

201 Views

GROESSEN – Zaterdag is de Waay in Groessen feestelijk in gebruik genomen. Daarmee is het project Verbeteren Routestructuren in de Liemers afgerond en heeft Scouting Groessen de beschikking gekregen over een prachtig buitenterrein. Dorpsraad Groessen en Dorpsraad zijn blij met het eindresultaat en de samenwerking met de Scouting.

Met het aansluiten van twee elektrische fietsen en het afsteken van een vuurpijl werd de openingshandeling ludiek luister bij gezet. ‘Er is met deze laatste handeling een fantastisch startpunt gecreëerd voor de vele fiets- en wandelroutes die langs de Waay lopen. Op de Loodijk tussen de Lijkweg en het Kandiakanaal is er keuze genoeg voor iedereen die fietsend of wandelend van de omgeving wil genieten’ aldus Theo Kampschreur, voorzitter van de projectgroep Natuur & Recreatie. De voorzitter van Dorpsraad Loo, Jan Rasing, roemde de samenwerking tussen beide Dorpsraden, de Scouting, de buren van de Waay, gemeente en provincie: ‘Alleen door samen te werken, kon dit project gerealiseerd worden. Het heeft even geduurd, maar alle partijen zijn er blij mee’.

Aansluitend aan de openingshandeling hield Scouting Groessen open huis. De scouts vermaakten zich prima. Het mooie weer zorgde er voor dat de sfeer opperbest was. Als afsluiting van het evenement maakte een groep van ca 25 geïnteresseerden een fietstocht langs alle recreatieplaatsen in Groessen en Loo.

De Waay vindt u aan de Vossendel in Groessen. Deze startplaats is voorzien van oplaadpunten voor fietsen en auto’s. Ook is er een informatiebord waarop te zien is hoe een groot aantal wandel- en fietsroutes langs de Waay lopen.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!