zaterdag, april 13, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioWaterproject Albert Schweitzerschool geslaagd

Waterproject Albert Schweitzerschool geslaagd

Tijdens de sponsorloop ter afsluiting van het waterproject Wandelen Voor Water hebben de leerlingen van de Albert Schweitzerschool in Didam afgelopen woensdag ruim 3.800 euro bij elkaar gewandeld. Rotary Club Zevenaar verdubbelt dit bedrag.

Aan de afsluiting van het waterproject namen 260 kinderen deel. De groepen 1 tot en met 4 liepen ongeveer 15 minuten en de groepen 5 tot en met 8 zo’n 30 minuten. Elk kind liep met een rugzakje vol flessen water. De actie was bedoeld om aandacht te vragen voor veilig drinkwater in ontwikkelingslanden

Na een opwarmsessie door Lidwien Schellekens en een woordje van wethouder Ingrid Wolsing ging woensdagochtend de eerste groep van start. De regen hield de deelnemers niet tegen. Onderweg kreeg ieder kind een appel als oppepper.

Toen iedereen weer terug was, werd door leerkracht Jeannette Tijssen de opbrengst die de kinderen via sponsoren bijeen hadden gelopen, overhandigd aan vertegenwoordigers van Rotary Club Zevenaar. Rotary Club zorgt voor verdubbeling van het bedrag, dat vervolgens besteed gaat worden aan een veilig water project in een ontwikkelingsland.

Na de sponsorloop konden alle belangstellenden in de lokalen zien wat de kinderen tijdens de projectweek hebben geleerd en gedaan omtrent het thema water. Landelijk hebben ruim 34000 kinderen meegedaan aan de Aktie Wandelen Voor Water.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties