zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioWestervoort begint met project ' Samen reizen met...'

Westervoort begint met project ‘ Samen reizen met…’

De gemeente Westervoort vindt het belangrijk om leerlingen die nu gebruikmaken van aangepast vervoer de kans te bieden om zelfstandig naar school te leren gaan. Met het participatieproject ‘Samen reizen met….’ kan dat op een veilige en zorgvuldige manier; een begeleider helpt ze in korte tijd zelfstandig met de fiets of het openbaar vervoer te reizen. Deze samenwerking levert mooie resultaten op: de leerlingen groeien/worden zelfstandiger en studenten begeleiden leerlingen hierbij.

Wanneer het project is afgerond kan de leerling zelfstandig reizen. Wanneer blijkt dat zelfstandig reizen niet lukt, kan hij/zij weer gebruik maken van het aangepast vervoer.

Studenten van het Rijn IJssel kunnen als stage opdracht leerlingen helpen met het reizen. Veel studenten hebben enthousiast gereageerd en willen aan de slag als begeleider. De studenten worden goed gescreend, aangestuurd en reizen met de leerlingen mee. De frequentie hangt af van de behoefte van de leerling.
Gedurende dit traject is er regelmatig overleg tussen gemeente, school, leerling, begeleider en ouder om de vorderingen, de voortgang en de intensiviteit van de begeleiding te monitoren. Met alle partijen worden convenanten gesloten.

 

FOTO

Leerlingen ondertekenen het convenant in bijzijn van ouders en wethouder Hans Breunissen

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties