donderdag, mei 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioWestervoort overweegt crisisopvang vluchtelingen in de Nieuwhof

Westervoort overweegt crisisopvang vluchtelingen in de Nieuwhof

De gemeente Westervoort overweegt op dit moment om voor 72 uur noodopvang te bieden aan maximaal honderd vluchtelingen in de Nieuwhof.
Het Rijk heeft donderdag 17 september alle gemeenten in Nederland verzocht om extra, kortdurende crisisopvang aan vluchtelingen te bieden. Vanwege het grote aantal vluchtelingen dat momenteel Nederland binnenkomt – voornamelijk uit Syrië – moet deze opvang op korte termijn gerealiseerd worden.
De gemeente onderzoekt op dit moment of het mogelijk is om voor maximaal 72 uur een voorziening te treffen om maximaal 100 vluchtelingen op te vangen in de Nieuwhof. Om opvang mogelijk te maken moeten extra voorzieningen getroffen worden en bekeken moet worden wat daarvoor nodig is en of de gemeente in staat is om dat te realiseren.
Als de gemeente De Nieuwhof beschikbaar stelt is dat dus uitsluitend voor de opvang van de eerste 72 uur en voor maximaal 100 vluchtelingen. Daarna stromen de vluchtelingen door naar reguliere opvanglocaties elders in het land. Als het COA ons aanbod accepteert om de Nieuwhof ter beschikking te stellen, wordt later bekend wanneer de vluchtelingen precies komen.
Als er inderdaad vluchtelingen komen informeert de gemeente haar bewoners daar zo goed mogelijk over. Dit gebeurt via de nieuwskanalen en via de website van de gemeente www.westervoort.nl. Voor vragen en opmerkingen over de opvang: 026-3179911

Foto: DeNieuwhof.nl

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties