vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioGeslaagde actie in Zevenaar met als inzet goede verlichting

Geslaagde actie in Zevenaar met als inzet goede verlichting

Fietsers in het centrum van Zevenaar zijn donderdag 12 november op ludieke wijze aangesproken op het belang van goede verlichting. Dit vanwege de ‘Ik val op’-fietscampagne. Veel fietsers weten al dat goede fietsverlichting belangrijk is. Het campagneteam van ‘Ik val op’ ging in gesprek met fietsers over het belang van goede verlichting. Was de verlichting kapot? Dan werden ter plaatste nieuwe lampjes gemonteerd. Ook fietsers bij wie de verlichting wel in orde was kregen een beloning. De actie is georganiseerd door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland, in samenwerking met de gemeente Zevenaar.

Gewapend met een ‘Stop! Val jij op?’-bord ging het campagneteam in gesprek met voorbijgangers die geen verlichting hadden. Centraal in het gesprek stond de vraag ‘waarom werkt jouw fietsverlichting niet?’. Bij jongeren werkte de verlichting vaak wel, maar stond hij simpelweg niet aan. Volwassenen vinden goede fietsverlichting vaak belangrijk, omdat ze als automobilist zelf wel eens fietsers pas erg laat hebben gezien. Desondanks vergeten ook volwassen geregeld om te zorgen voor werkende verlichting en om deze ook aan te doen.

De komende maanden reist het ‘Ik val op’-campagneteam door Gelderland en Overijssel. In totaal wordt de actie op zo’n 35 locaties uitgevoerd. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/gelderlandveilig.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties