Wethouder Peter Bollen opent twee zaken in binnenstad Doesburg

49 Views

Trots staan de eigenaren voor hun zaak als de openingshandeling een feit is. Wethouder Peter Bollen is ook trots. ‘Het is mooi om te zien met welke passie deze ondernemers starten en we waarderen hun ondernemerszin. Het is ook goed voor Doesburg. Het zorgt voor een levendige binnenstad met een goede diversiteit in het winkelaanbod’, zegt wethouder Bollen.

Kleding herstel Doesburg
Een nieuwe winkel met een compleet aanbod, zoals: herstel en verstel van kleding, maar ook wasserij en stomerijwerk. De familie Karademir begin in 2006 in Zutphen met hun eerste bedrijf. Anderhalf jaar geleden zijn ze in Dieren van start gegaan. ‘Er kwamen veel klanten uit Doesburg bij ons’ vertelt mevrouw Karademir. ‘Dat was ook een reden voor ons om ook in Doesburg een winkel te openen’. We hebben vele jaren ervaring zowel in Nederland als in Turkije. In Turkije werkte meneer Karademir jarenlang in Istanbul als kleer- en kostuummaker.
Wethouder Bollen was de eerste klant en liet een kapotte blouse herstellen. In een mum van tijd was de blouse klaar.

Buitenschoolse opvang de Pixxel
Een kleinschalige, buitengewone naschoolse opvang gericht op de kunstzinnige ontwikkeling van kinderen waar ook workshops worden gegeven door vakdocenten. De droom van José Pijnappel is waarheid geworden. ‘Het doel is de talenten van de kinderen optimaal te benutten’ aldus José. ‘Dit doen we door verwondering en leren tot een groot avontuur te maken. Om tot het beste resultaat te komen worden er maximaal 10 kinderen per dagdeel opgevangen’.
José heeft veel ervaring. Sinds 2000 is zij werkzaam in de kinderopvang. ‘Geweldig om te zien hoe fijn de kinderen het hier hebben’, aldus wethouder Bollen. ‘En mooi hoe de ondernemer een mix heeft gemaakt van haar grootste passies: kinderen en kunst & cultuur’.

Foto: De familie Karademir begin in 2006 in Zutphen met hun eerste bedrijf.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!