maandag, april 22, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenWillems presenteert nieuw concept gebouwbeheer

Willems presenteert nieuw concept gebouwbeheer

Willems technisch adviesbureau uit Duiven zet een ‘uniek’ maatwerkconcept in de markt op het gebied van gebouwbeheer. Met als doel dat gebouweigenaren compleet worden ontzorgd.

Het nieuwe ‘maatpakconcept’ in gebouwbeheer richt zich op het gebied van beheer en onderhoud van technische installaties in de utiliteit. “Alles draait om een andere manier van denken”, zegt Jeroen Willems van Willems technisch adviesbureau. “Vroeger beschikten veel bedrijven over een eigen technische dienst. Dat is in de praktijk steeds minder het geval. Iedereen houdt zich liever met zijn core business bezig. Dat betekent dat er nauwelijks nog sturing is vanuit de opdrachtgever met betrekking tot contracten. Er treedt verschraling op, terwijl juist de veranderende contractvormen en de toename aan complexere installaties in de gebouwen vragen om een goede, passende aansturing. Als een opdrachtgever binnen zijn eigen organisatie niet meer de kennis heeft om met de onderhoudspartij op een zakelijke en gelijkwaardige manier het contract te exploiteren, dan is de voedingsbodem gelegd voor allerlei problemen die thans in de uitbestedingsmarkt heersen. Wij kunnen dat aspect nu invullen. Niet zoals veel bureaus doen door alleen het complete pakket aan te bieden, maar door middel van een maatpak. Wij vullen het gemis aan kennis die er is in. En dan alleen de uren, waar de opdrachtgever behoefte aan heeft.”

Onderhoudsfilosofie
De onderhoudsfilosofie van Willems is gebaseerd op de methodiek van Toestands Afhankelijk Onderhoud. “Deze filosofie heeft als kenmerk dat de toestand van de installatie, in termen van conditie, beschikbaarheid en betrouwbaarheid, bepalen wat de acties zijn voor het onderhoud en de meerjarenbegroting. We sturen dus op beschikbaarheid en betrouwbaarheid. Wij kunnen dat met onze kennis beoordelen en monitoren. Niet door als politieagent op te treden, maar wel door met onze expertise op gelijk niveau met de opdrachtnemer te overleggen. Door opdrachtnemers ook specifieke rapportages daadwerkelijk te laten aanleveren, zodat er iets mee gebeurt. Rapportages zijn de voedingsbodem voor het meerjarenonderhoud. En dankzij ons maatpak kan een opdrachtgever er zeker van zijn dat het gebouwbeheer goed wordt uitgevoerd en de opdrachtgever grip heeft op zijn contract. Zonder dat hij er teveel voor betaalt. Op langere termijn is de opdrachtgever met een betere installatie goedkoper uit.”

Bron: DUS, Lindus

Op de foto Werner Willems (links) en Jeroen Willems.

 

 

 

 

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties