Winterwandeling met Wetenswaardigheden in ’s Heerenberg

124 Views

Natuurgids Jan Janssen verzorgt op 11 december meerdere winterwandelingen in ’s Heerenberg met historische en natuur wetenswaardigheden. Ook zal hij vertellen over zijn passie ‘midwinterhoorn blazen’ en zijn verhaal kracht bijzetten door op de midwinterhoorn te blazen.   

De 65-jarige Jan Janssen is geboren in Stokkum maar al op jonge leeftijd verhuist naar ’s Heerenberg. En “hoe langer je leeft, hoe meer je ziet om over te vertellen” aldus Jan. Om deze hobby en passie om te zetten in daden volgde Jan een twee jarige opleiding tot natuurgids. Jan heeft al veel mensen positief verrast met zijn haast onuitputtelijke kennis en kunde over natuur en geschiedenis tijdens zijn wandelingen.

Een andere passie van Jan is midwinterhoornblazen. Zeker in deze adventsperiode is dit een traditie die Jan graag in ere wil houden. Op 11 december vertelt hij waarom!

De wandelingen en vertellingen maken onderdeel uit van de kerstmarkt op 11 december in Sociëteit De Vriendschap, in ’s Heerenberg.

Het programma is als volgt:

11.00  en 13.00 uur: wandeling o.l.v. Jan Janssen en Ton Bod van de Soos naar de oorsprong van Burgers Zoo. (duur ca. 45 min. geschikt voor het hele gezin)
12.00 en 14.15 uur:  Vertellen en midwinterhoornblazen door Jan Janssen.

Deelname aan de wandeling kost € 2,50 per persoon en kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis. Inschrijven en afrekenen kan ter plaatse.
De Kerstbeurs is van 10.00 – 16.00 uur in en om Sociëteit De Vriendschap aan de Montferlandsestraat 7 in ’s Heerenberg. Er is van alles te beleven, proeven en kopen voor het goede doel: de allerarmste kinderen in Takeo, Cambodja. Voor meer informatie: Facebookpagina: CPOCHolland

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!