vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeMontferlandWoningcorporatie Plavei gaat op volle kracht vooruit

Woningcorporatie Plavei gaat op volle kracht vooruit

Het afgelopen jaar waren de werkzaamheden bij woningcorporatie Plavei vooral gericht op de fusie en de samenvoeging van de twee organisaties (Laris en Woonstichting Bergh). Nu de organisaties zijn samengevoegd kan Plavei een volgende stap zetten en op volle kracht vooruit. Om een goed beeld te krijgen van wat nodig is, laat Plavei in april en mei een conditiemeting uitvoeren. Daarnaast houdt de corporatie rekening met de huisvesting van extra statushouders.

Eerst bewoners betrekken
“De voorgangers van Plavei, Bergh en Laris, hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in delen van het bezit, maar nog niet alle woningen zijn klaar voor morgen”, vertelt Laura Westerhof, beleidsmedewerker Markt bij Plavei. “Het is belangrijk dat we eerst die plekken aanpakken die in de afgelopen jaren niet de aandacht hebben gehad die ze hadden moeten krijgen, zoals bijvoorbeeld de Bloemenbuurt in Didam en de Graaf Hendrikstraat in Braamt. Komend jaar moeten we aan de slag om te bepalen hoe we dit aanpakken. Hier willen we de bewoners bij betrekken, zij weten immers het meeste van hun eigen buurt en woning. Vervolgens reserveren we de middelen hiervoor, zodat we in 2017 voortvarend met de eerste aanpassingen binnen de woningvoorraad aan de slag kunnen.”

Nulmeting
Van alle woningen van Plavei die ouder zijn dan 15 jaar wordt in april de conditie, de staat van onderhoud aan de buitenkant van de woning, gemeten. Dit gebeurt door middel van een vastgelegde meet- en registreermethode, uitgevoerd door een onafhankelijke en gecertificeerde inspecteur. “We laten dit nu doen, zodat we op korte termijn een goed en realistisch beeld hebben van de kwaliteit van onze woningen. Op basis hiervan bepalen we welke investeringen gedaan moeten worden.” Op basis van de conditie van de woningen kan ook kritisch worden gekeken naar de meerjarenonderhoudsplanning, waarin onder andere schilderwerkzaamheden, maar ook energiebesparende maatregelen worden opgenomen.

Bijdrage aan realisatieplan
Plavei houdt naast deze toekomstige investeringen ook rekening met het huisvesten van tachtig extra urgent woningzoekenden: statushouders. Laura: “Ook deze opgave pakken we op. We zijn er voor de kwetsbare groepen in de samenleving en zien het als onze morele plicht om mensen die geen dak boven het hoofd hebben een nieuw thuis te bieden.” Plavei maakte met de gemeente afspraken hierover. Zo mag er maar beperkt verdringing ontstaan op de sociale huurmarkt en wordt ingezet op optimale spreiding om integratie te vergemakkelijken. Plavei heeft aangegeven extra ruimte in haar woningbezit te creëren door bijvoorbeeld panden die bestemd waren voor verkoop toch in de verhuur te brengen en herstructureringsprojecten versneld op te pakken.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties