donderdag, mei 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioLevenZelf je groene energie opwekken via zonnedak Hal 12

Zelf je groene energie opwekken via zonnedak Hal 12

Vanaf deze maand kunnen inwoners van de gemeente Zevenaar inschrijven om hun eigen zonne-energie op te wekken via het dak van Hal 12. Op 4 februari geeft wethouder Tienke van der Werf het startsein. Zowel particulieren als bedrijven (kleinverbruikers) kunnen meedoen.

De 1300 panelen op het dak van Hal 12 gaan ruim 300.000 kWh stroom per jaar leveren. Wie zich inschrijft wordt automatisch lid van een energiecoöperatie. Dit is een voorwaarde om de opbrengst te kunnen verrekenen met de eigen energierekening. Het zonnedak is beschikbaar voor inwoners en kleine bedrijven die wonen of gevestigd zijn in de postcodegebieden 6901, 6902, 6903, 6904 of 6905.

Samen werken aan een groene toekomst
De gemeente Zevenaar heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Duurzaamheid is voor iedereen belangrijk, voor de gemeente, de stad, de dorpen, de bedrijven en inwoners. Ook de komende jaren zet Zevenaar in op energieopwekking en energiebesparing. Zo maakt de gemeente bij de openbare verlichting steeds meer gebruik van LED-verlichting, zijn er elektrische auto’s voor dienstreizen en is het dak van de gemeentewerf en het nieuwe gemeentehuis voorzien van zonnepanelen.

Op het dak van Hal 12, waar de publieksbalies zijn gevestigd, heeft de gemeente zonnepanelen voor eigen gebruik geplaatst. Ook wordt op het dak ruimte beschikbaar gesteld voor panelen die inwoners kunnen gebruiken. Dat kan interessant zijn, bijvoorbeeld als inwoners geen ruimte of een geschikt dak hebben voor zonnepanelen.

Energie van Hollandsche bodem
Het zonnedak van Hal 12 wordt ontwikkeld door Energie van Hollandsche bodem. Het bedrijf is op meer plaatsen actief met de ontwikkeling van zonneparken op restgronden, daken van bedrijven, scholen en fabriekshallen, maar ook op o.a. geluidschermen. Voor elk zonnepark richt zij een energiecoöperatie op, of werkt samen met bestaande energiecoöperaties. Onder meer in Tiel, Duiven en Veghel lopen initiatieven, zijn de voorbereidingen in volle gang of is er al gerealiseerd.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties