maandag, april 22, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioZevenaar fleuriger dankzij inwoner Cor Oostveen en Het Krachtlokaal

Zevenaar fleuriger dankzij inwoner Cor Oostveen en Het Krachtlokaal

Gisteren gingen de eerste van vele bloembollen de grond in bij de Martinusschool in Zevenaar. Wethouders Tienke van der Werf (onderwijs) en Toon Albers (openbare ruimte) staken de handen uit de mouwen en mochten gezamenlijk de eerste bollen poten. Deze actie is het gevolg van het idee van inwoner Cor Oostveen. Samen met Het Krachtlokaal heeft hij deze bloembollenactie mogelijk gemaakt.

Het idee voor de bloembollenactie is afkomstig van inwoner Cor Oostveen. Hij is van mening dat de gemeente Zevenaar wel groen, maar niet fleurig genoeg is. Met de ervaringen bij de Martinusschool hoopt de betrokken inwoner dat meerdere schoolomgevingen in de gemeente Zevenaar opgefleurd worden. Het idee van Oostveen vond steun bij Het Krachtlokaal. Met wat hulp heeft hij meerdere scholen benaderd en geënthousiasmeerd voor het project. Daarnaast zijn sponsoren Stichting I-Bulb en Rob de Wit Loonbedrijf uit Pannerden bereid gevonden mee te werken aan deze actie.

Gastlessen en nog meer bloemen
Basisscholen De Tamboerijn en De Wissel zijn de volgende scholen waarbij de omgeving opgefleurd wordt. Het fleurige project wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemende scholen, Stichting IBulb en Rob de Wit Loonbedrijf. Henk Berntsen, vrijwilliger bij Natuur- en Milieu Educatie Liemers, verzorgt speciale gastlessen rondom dit thema.

Samen aan de slag
Het Krachtlokaal is een samenwerkingsproject van Baston Wonen, Caleidoz welzijn, de gemeente Zevenaar, Plavei en de politie Gelderland-Midden. Het is een platform voor goede ideeën en ondersteunt mensen met een idee om de Zevenaarse dorpen en wijken aantrekkelijker, duurzamer, interessanter of veiliger te maken met denk- en doekracht.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties