Zevenaar fleuriger dankzij inwoner Cor Oostveen en Het Krachtlokaal

303 Views

Gisteren gingen de eerste van vele bloembollen de grond in bij de Martinusschool in Zevenaar. Wethouders Tienke van der Werf (onderwijs) en Toon Albers (openbare ruimte) staken de handen uit de mouwen en mochten gezamenlijk de eerste bollen poten. Deze actie is het gevolg van het idee van inwoner Cor Oostveen. Samen met Het Krachtlokaal heeft hij deze bloembollenactie mogelijk gemaakt.

Het idee voor de bloembollenactie is afkomstig van inwoner Cor Oostveen. Hij is van mening dat de gemeente Zevenaar wel groen, maar niet fleurig genoeg is. Met de ervaringen bij de Martinusschool hoopt de betrokken inwoner dat meerdere schoolomgevingen in de gemeente Zevenaar opgefleurd worden. Het idee van Oostveen vond steun bij Het Krachtlokaal. Met wat hulp heeft hij meerdere scholen benaderd en geënthousiasmeerd voor het project. Daarnaast zijn sponsoren Stichting I-Bulb en Rob de Wit Loonbedrijf uit Pannerden bereid gevonden mee te werken aan deze actie.

Gastlessen en nog meer bloemen
Basisscholen De Tamboerijn en De Wissel zijn de volgende scholen waarbij de omgeving opgefleurd wordt. Het fleurige project wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemende scholen, Stichting IBulb en Rob de Wit Loonbedrijf. Henk Berntsen, vrijwilliger bij Natuur- en Milieu Educatie Liemers, verzorgt speciale gastlessen rondom dit thema.

Samen aan de slag
Het Krachtlokaal is een samenwerkingsproject van Baston Wonen, Caleidoz welzijn, de gemeente Zevenaar, Plavei en de politie Gelderland-Midden. Het is een platform voor goede ideeën en ondersteunt mensen met een idee om de Zevenaarse dorpen en wijken aantrekkelijker, duurzamer, interessanter of veiliger te maken met denk- en doekracht.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!