Zevenaar maakt samen met ondernemers plan voor het centrum

661 Views

De gemeente Zevenaar heeft samen met de ondernemers een centrumvisieplan ontwikkeld. Inmiddels heeft het college van B en W van Zevenaar deze ‘centrumvisie 2015 -2025’ ook daadwerkelijk vastgesteld.

Voor een samenhangend, aantrekkelijk én functioneel centrum is volgens de gemeente Zevenaar een heldere toekomstvisie nodig. Die visie is door de gemeente en centrumondernemers, vertegenwoordigd door het Algemeen Ondernemersverbond Zevenaar (AOZ), gezamenlijk ontwikkeld. Ook diverse partners en vastgoedondernemers hebben bijgedragen aan de nieuwe visie.

Het centrum van Zevenaar heeft volgens de gemeente een uniek verhaal dat de komende jaren meer zichtbaar wordt. Kenmerkende elementen als de rijke historie van de stad, het centrum als levendige ontmoetingsplek, de gezelligheid van het horecaplein op de Markt, het unieke Landgoed Huys Sevenaer, en de diversiteit aan evenementen krijgen meer aandacht. Belangrijke aandachtspunten zijn de invulling en herontwikkeling van het Raadhuisplein en het vormen van een centrummanagementorganisatie. Ook met de mogelijke komst van een Factory Outlet Centre is rekening gehouden in de centrumvisie.

Het centrum wordt niet in één keer aangepakt. De ontwikkeling van het gebied neemt tien jaar in beslag. Het concretiseren van de activiteiten vindt plaats in samenspraak met bovengenoemde partijen.

De gemeenteraad behandelt de centrumvisie 2015 -2025 in de openbare vergadering van 16 december 2015.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!