maandag, juni 24, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioZevenaar maakt samen met ondernemers plan voor het centrum

Zevenaar maakt samen met ondernemers plan voor het centrum

De gemeente Zevenaar heeft samen met de ondernemers een centrumvisieplan ontwikkeld. Inmiddels heeft het college van B en W van Zevenaar deze ‘centrumvisie 2015 -2025’ ook daadwerkelijk vastgesteld.

Voor een samenhangend, aantrekkelijk én functioneel centrum is volgens de gemeente Zevenaar een heldere toekomstvisie nodig. Die visie is door de gemeente en centrumondernemers, vertegenwoordigd door het Algemeen Ondernemersverbond Zevenaar (AOZ), gezamenlijk ontwikkeld. Ook diverse partners en vastgoedondernemers hebben bijgedragen aan de nieuwe visie.

Het centrum van Zevenaar heeft volgens de gemeente een uniek verhaal dat de komende jaren meer zichtbaar wordt. Kenmerkende elementen als de rijke historie van de stad, het centrum als levendige ontmoetingsplek, de gezelligheid van het horecaplein op de Markt, het unieke Landgoed Huys Sevenaer, en de diversiteit aan evenementen krijgen meer aandacht. Belangrijke aandachtspunten zijn de invulling en herontwikkeling van het Raadhuisplein en het vormen van een centrummanagementorganisatie. Ook met de mogelijke komst van een Factory Outlet Centre is rekening gehouden in de centrumvisie.

Het centrum wordt niet in één keer aangepakt. De ontwikkeling van het gebied neemt tien jaar in beslag. Het concretiseren van de activiteiten vindt plaats in samenspraak met bovengenoemde partijen.

De gemeenteraad behandelt de centrumvisie 2015 -2025 in de openbare vergadering van 16 december 2015.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties