zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioZorg Wilgenpas gewaarborgd dankzij Sensire en ABC Zorgcomfort

Zorg Wilgenpas gewaarborgd dankzij Sensire en ABC Zorgcomfort

De Wilgenpas in Westervoort leek het kind van de rekening te worden na het faillissement van Diafaan. Sensire neemt wel de wijkzorg over, maar krijgt geen kantoor in de Wilgenpas. ABC Zorgcomfort neemt nu de andere zorgtaken over in de Wilgenpas, waardoor de continuïteit van de zorg is gewaarborgd.

In alle publiciteit rondom het faillissement van Diafaan en de overname door Pleyade, Liemerije en Sensire bleef de locatie Wilgenpas in Westervoort onbenoemd. Hierdoor ontstond er onrust bij de bewoners van de Wilgenpas. Vanaf 1 juni kunnen zij wijkzorg van Sensire krijgen en worden alle andere activiteiten zoals dagbesteding door ABC-Zorgcomfort ingevuld. ABC Zorgcomfort start deze activiteiten per 1 juni op de Wilgenpas op.

ABC Zorgcomfort en Woonzorg Nederland – de eigenaar van het gebouw – zijn vanaf februari 2015 in overleg over het zorg- en dienstenpakket, omdat Diafaan toen al het contract voor de Wilgenpas had opgezegd en vanaf dat moment alleen nog thuiszorg leverde. Daarmee werd de status van Wilgenpas als zijnde een zorglocatie met zorg ondermijnd. Mikado heeft in de tussenliggende periode de vrijwilligers ondersteund in de Wilgenpas. ABC Zorgcomfort zou de taken met ingang van 1 januari 2017 overnemen. Door het faillissement van Diafaan is deze ontwikkeling in een stroomversnelling geraakt.
“ABC Zorgcomfort levert een totaalconcept van zorg en welzijn, afgestemd op de persoonlijke wensen van de zorgvrager, in de eigen woonomgeving”, vertelt Ingrid Janssen van ABC Zorgcomfort. “Dus thuiszorg en zorg met een lage verpleeghuisindicatie, dagbesteding, ontmoetingsactiviteiten en samen eten. In de situatie van de Wilgenpas blijft de cliënt de regie houden en mag de cliënt zelf beslissen bij welke zorgaanbieder hij of zij de zorg afneemt.’
Hans Janssen van de bewonerscommissie Wilgenpas is blij met de betrokkenheid die de commissie van ABC Zorgcomfort krijgt. “Onze verwachtingen zijn hooggespannen. Door de ontwikkelingen in de zorg weten we dat we realistisch moeten blijven over wat wel en niet kan. We stellen ons flexibel op en vinden het open overleg met ABC heel plezierig.”

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties