150 jaar Fort Pannerden

24 Views

Fort Pannerden viert jubileum met schilderij

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat de bouw van Fort Pannerden gereed was. En dat is iets om bij stil te staan. Dat gebeurt op zaterdag 23 juli. Er is er ook een passend cadeau voor het jarige Fort: Een schilderij dat Joes Wanders van het fort heeft gemaakt. Dat schilderij waarop het fort in de meidagen 1940 te zien is wordt zaterdag onthuld. De kanonneerboot Hare Majesteits Braga, die een belangrijke rol speelde is uiteraard ook te zien op het schilderij.

Joes Wanders (1944) is een schilder die veel schilderijen heeft gemaakt van marine schepen en zeeslagen. De creatie en verwerving van het schilderij zijn mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Lingewaard en door de verkoop van de Marine Kalender. Deze kalender is samengesteld en beschikbaar gesteld door oud marine militair Johannes Kauw.

De viering van 150 jaar Fort en de overhandiging van het schilderij vindt plaats in het bijzijn van genodigden van de marine, de gemeente en uiteraard de schilder zelf.
Vanaf zondag 24 juli is het schilderij voor iedereen te bewonderen. Daarnaast is een interessante expositie te bekijken over de Nieuwe Hollandse Waterlinie en Fort Pannerden.

In de expositie wordt stil gestaan bij het feit dat het fort met de Nieuwe Hollandse Waterlinie Unesco werelderfgoed is geworden. Vanaf dinsdag 26 juli komt daar nog wat bij: een 3D tentoonstelling van de Waterlinie waarin ook Fort Pannerden in 3D te zien is.
Kortom de moeite waard om de komende tijd het fort te bezoeken. Het fort is tot eind september 6 dagen per week geopend.
Voor verdere informatie: www.fortpannerden.eu

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!