zondag, december 10, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioEvenementenGrand Prix in Het Musiater

Grand Prix in Het Musiater

Grand Prix in Het Musiater

Formule 1 liefhebbers opgelet! Kunstwerk! de Bibliotheek organiseert in samenwerking met de bekende sportfotograaf Frits van Eldik op vrijdag 18 augustus a.s. om 20.00 uur een lezing met als thema “Grand Prix”. Deze lezing vindt plaats in Het Musiater in Zevenaar.

De afgelopen 30 jaar heeft Frits verschillende soorten motorsporten gefotografeerd zoals ruim 450 Grands Prix Formule 1, de 24 Uur van Le Mans, MotoGP en “al het andere dat snel beweegt.” In een boeiende lezing neemt Frits het publiek mee in zijn jarenlange carrière als sportfotograaf. Met behulp van fantastische beelden en anekdotes brengt hij de racesport in beeld, zoals je nog nooit eerder hebt gezien.

Frits van Eldik deed nagenoeg alle races met Jos Verstappen sinds zijn debuut in de Formule Opel in 1992. Hij noemt het zelf zijn geluk dat Verstappen in 1997 een zoon kreeg met de naam Max. Hij maakte de eerste foto’s in de eerste week na de geboorte en bleef Max tegen het lijf lopen. Beelden die nu uniek zijn in het archief aangezien diezelfde Max Verstappen inmiddels tweevoudig wereldkampioen Formule 1 is.

Frits van Eldik, geboren in 1969 in Rhenen, de zoon van een garagehouder, groeide op omringd door auto’s. Zijn vader had als hobby fotografie en Frits “was onder de indruk van de foto’s die op een stuk papier verschenen als je deze in een soort vloeistof liet vallen in de donkere kamer”. Op heel jonge leeftijd besloot Frits zijn liefde voor auto’s en fotografie te combineren en probeerde er zijn brood mee te verdienen. Hij schoot veel rallyfoto’s in de beginjaren van zijn carrière en ging vaak naar het circuit van Zandvoort om uit te zoeken hoe je snelheid fotografisch vast kon leggen.

Datum: vrijdagavond 18 augustus 2023
Locatie: Het Musiater Zevenaar
Aanvang: 20.00 tot 22.15 uur, inclusief pauze
Entree: € 10,-
Bestel nu je kaarten op www.liemerskunstwerk.nl.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties