maandag, april 22, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDoesburgAantal woninginbraken in Doesburg gedaald

Aantal woninginbraken in Doesburg gedaald

Het aantal woninginbraken en het aantal inbraken uit een box, garage of schuur is in heel 2015 in Doesburg gedaald. Ook het aantal straatroven, overvallen en geweldsincidenten is gedaald. Het aantal meldingen van (jeugd)overlast is eveneens naar beneden gegaan. De aangiften voertuigcriminaliteit en winkeldiefstallen zijn gestegen in 2015.
Dit heeft het College van B&W van Doesburg gemeld in de kwartaalrapportage Veiligheid, die naar de gemeenteraad is gestuurd.

De gemeente heeft de regie over het lokale integrale veiligheidsbeleid. De politie, de gemeente, het openbaar ministerie en andere veiligheidspartners zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de veiligheid in Doesburg. In Doesburg wordt intensief samengewerkt tussen de verschillende partners, maar ook met bewoners. “Integraal veiligheidsbeleid in samenwerking met alle betrokken partners en bewoners is een zeer belangrijke succesfactor”, zegt burgemeester Loes van der Meijs van Doesburg.

De aanpak van woninginbraken is één van de speerpunten van het integraal veiligheidsbeleid, waar Doesburg samen met Rheden en Rozendaal sinds 2013 aan werkt. De aanpak richt zich op preventieve en repressieve maatregelen en lijkt nu vruchten af te werpen. Door de samenwerkingspartners is afgesproken deze aanpak voort te zetten. Een donkere-dagen-offensief, de preventieadviseur en een groeiend aantal whatsapp-groepen in wijken zijn hiervan goede voorbeelden.
Positief is dat het aantal meldingen van jongerenoverlast is afgenomen. 0313, Centrum voor Jeugd en Gezin, politie en gemeente werken hierbij in Doesburg intensief samen. Nadruk ligt op de preventieve aanpak van jongeren, maar er wordt zeker ook repressief opgetreden richting jongeren die de wet overtreden. Naar aanleiding van de aanvankelijk stijgende jongerenoverlast in de Ooi, is in september 2015 een integrale projectgroep gestart, die inmiddels verschillende maatregelen heeft genomen waardoor het aantal overlastmeldingen sindsdien flink is gedaald.
Parkeerplaats “de Bleek” heeft veel aandacht gekregen in de aanpak tegen voertuigcriminaliteit. Begin 2015 bleek uit aangiftecijfers, dat de voertuigcriminaliteit zich vooral daar concentreerde. Alhoewel de stijgende lijn van voertuigcriminaliteit zich in 2015 heeft voortgezet, is er geen concentratie meer op “de Bleek”. De gezamenlijke partners zetten zich nu extra in om verdere stijging in 2016 te voorkomen.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties