vrijdag, december 8, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeMontferlandBijeenkomst nieuwbouwproject De Kerkstraat op voormalig terrein De Hoevert

Bijeenkomst nieuwbouwproject De Kerkstraat op voormalig terrein De Hoevert

Op de locatie waar voorheen zwembad De Hoevert aan de Kerkstraat was gevestigd heeft de gemeente Montferland in samenwerking met Plavei en met inspraak van omwonenden in 2021 een stedenbouwkundige visie ontwikkeld. Op dinsdagavond 14 maart is er een informatiebijeenkomst gehouden in de Muizenberg aan de Lupinestraat in Didam. Hier werd het stedenbouwkundig plan gepresenteerd. Met een opkomst van 60 mensen en een positief geluid bij de aanwezigen blikken Gemeente Montferland en Plavei terug op een geslaagde laatste bijeenkomst.

Trots op resultaat
Er hebben drie eerdere informatieavonden plaatsgevonden waarbij met omwonenden werd gesproken over mogelijke uitgangspunten en wensen van het gebied. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een stedenbouwkundige visie en de keuze voor een voorkeursmodel. Het voorkeursmodel is nu uitgewerkt in een stedenbouwkundig plan en op dinsdag 14 maart gepresenteerd. Léon Kremer, projectleider bij Plavei, blikt tevreden terug. “Ik ben trots op het resultaat dat er nu ligt. Het plan ligt in lijn met de visie en is gezamenlijk opgesteld met omwonenden. Met betaalbare woningen, ruimte voor ontmoetingsplekken en het behoud van bomen en groen.”

Ontmoetingsplek
Het stedenbouwkundig plan werd gepresenteerd door Arjan van der Laan van Buro Dwarsstraat. Jan Werkman, projectleider van de gemeente Montferland: “De aanwezigen waren tevreden over de uitkomsten in het stedenbouwkundig plan. Ook werden er nog vragen gesteld. Die hebben we kunnen verzamelen en beantwoord. De vragen worden meegenomen bij de nadere uitwerking.
Tijdens de avond vond er ook nog een stemming plaats over de invulling van de ontmoetingsplek. De zaal koos voor een Bloemen en Vlindertuin, als winnaar. Dit idee werken we uit.

Hoe verder?
De gemeente gaat de bestemmingsplanprocedure in gang zetten en er worden verschillende onderzoeken uitgevoerd. Naar verwachting kan het bestemmingsplan in april worden bekeken in het gemeentehuis.

Meer informatie over deze avond is te vinden op:
https://www.plavei.nl/nieuws/nieuwsbericht/bijeenkomstnieuwbouwprojectdekerkstraat

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties