Bijeenkomst over toekomst Andreaskerk Groessen

120 Views
Op maandag maandag 16 mei om 20.30 is er een speciale bijeenkomst in de Andreaskerk aan de Dorpstraat in Groessen. Belangstellen zijn welkom, al wordt wel verzocht dat zij zich vooraf opgeven.
Studenten van de Jan des Bouvrie Academie (Saxion Hogeschool) hebben zich het afgelopen half jaar gebogen over de Heilige Andreaskerk in Groessen. De stichting Herbestemming Andreaskerk Groessen (SHAG) zat zelf ook niet stil. Daarom is het tijd om de bevindingen met het dorp te delen.
Tijdens de bijeenkomst wordt er een inkijkje gegeven hoe de studenten de kerk oftewel de ‘kathedraal van de Liemers’ zien. Zo zal studente Alicia een presentatie verzorgen. Ook worden de inzichten van de stichting Herbestemming Andreaskerk gedeeld met de aanwezigen.
In kleine kring hebben de studenten van de Jan des Bouvrie Academie al hun presentaties gegeven. Het bestuur was onder de indruk van de creatieve ideeën. Daarnaast zijn er vanuit het dorp Groessen veel ideeën binnenkomen. Hetgeen nu op tafel ligt, willen we vertalen naar een nieuwe bestemming voor onze kerk. Met als doel om het historische gebouw voor het dorp te kunnen behouden.”
De bijeenkomst vindt plaats op maandag 16 mei om 20.30 uur in de Andreaskerk aan de Dorpstraat, ingang sacristie. Belangstellenden dienen zich wel vooraf aan te melden via emailadres: andreaskerk@mijngroessen.nl.

1 Comment

  1. Francien leenders

    Ivm historische kring duiven groessen loo benieuwd wat men er mee gaat doen.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!