zondag, oktober 1, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeBlogBlogger Nicole LieveBlog Nicole Lieve | MidZomerNachtFestival de Liemers

Blog Nicole Lieve | MidZomerNachtFestival de Liemers

Na 10 jaar succes voor de Liemerse ijsbaan in Duiven nu een eerste stap naar een zomerse variant het  MidZomerNachtfestival de Liemers. Kinderspelen, sport, films en muziek staan in de programmering.

Als net geïnstalleerd lid van de organiserende club, de Rotary Duiven mag ik gelijk meedraaien als vrijwilliger, alle diensten worden 24/7 door Rotary leden en vrijwilligers gedraaid, thema is ‘samen waar maken ‘ en dat voelen we allemaal als de architect onder ons op de woensdagavond de plannen uitlegt… en dat allemaal voor het goede doel. Sporten in verenigingsverband mogelijk maken voor jongeren en volwassenen voor wie die nu niet haalbaar is, in samenwerking met Stichting Leergeld de Liemers en sportverenigingen. Eigenlijk is het `hoe meer je eet… hoe meer voor dit goede doel`.

Kids die met hun ouders komen om op het mega led scherm film te kijken, een enkele creatieveling met een super slim ‘strandtentje’ dat net dat beetje bescherming biedt tegen wind en regen, een tiener die er een logeerfeestje van gemaakt heeft met puber meiden en uit hun dak gaan bij ABBA, daarna de late film en in de ochtend bij de brunch met Politie Big Band weer gezellig aansluiten een herinnering hebben gemaakt voor altijd. En ja, ze laten ook nog even hun haren invlechten bij HB care.

Zonnekinderen hebben ook alles uit de kast gehaald met jeeps door het Horsterpark en Zweedse gehaktballetjes. Hoogtepunt is wel de zaterdagavond met de ABBA sing along, publiek en een aantal Repeaters zingen luidkeels mee met de sing along. Thanks you voor the music… and gave all to me.

Nee, we hebben het niet mega druk, het is een mooie kans om alles uit te proberen, van kleine praktische dingen zoals gympies op een  nat veld werkt niet zo, en witte broeken in de catering is ook een ding. We gaan het dit concept verder uitbouwen. Intussen is het gezellig met de mensen die er zijn. Het volleybal toernooi met Reflex in blacklight dat gewoon  spontaan doorgaat in deze zomernacht, ook als de prijzen allang zijn verdeeld.

Er zit veel potentieel in dit concept op deze locatie het Horsterpark, en verder samen te spannen met verenigingen. In mijn dromen zie ik de teams van sportverenigingen hun ‘jaarlijkse eind bbq’ verplaatsen naar dit festival met een ‘ special treatment´ voor de kampioensteams die deze dag op de platte kar de hele dag door de Liemers rijdt.

Wellicht zeggen we over 10 jaar als dit concept tot volle wasdom is gekomen en het zonnetje schijnt.. weet je nog die eerste keer… toen het weer tegenzat en we alles gingen uitproberen… weet je nog.. wij waren er bij!

OOK INTERESSANT?

3 REACTIES

  1. Mooie inspirerende weergave van een fantastische bloem in wording.
    Fijn dat er dit soort initiatieven zijn waar de kracht van de eenvoud leidend is.
    Met elkaar voor iedereen.
    Ger Melissen
    Vitaal op Weg!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties