Das Groessen Kwis: Wie worden de knapste koppen van het dorp?

79 Views

Maar liefst 26 teams hebben zich ingeschreven voor de derde editie van de ‘Das Groessen Kwis’ op zaterdagavond 11 juni. Omdat teams gemiddeld bestaan uit twintig tot soms wel dertig personen betekent dit in de praktijk dat er meer dan 500 mensen meedoen aan de dorpsquiz.

De derde editie van de Das Groessen Kwis begint zaterdagavond 11 juni om precies 19 uur met het ophalen van de kwisboeken. Deze worden uitgedeeld bij Jongerensoos Rinoceros aan het St. Isidorusplein. Vervolgens gaan de deelnemende teams op een zelfgekozen locatie aan de slag gaan. Om half 12 moeten de boeken in Rinoceros zijn ingeleverd. Dan is het op diezelfde locatie tijd voor de traditionele ‘afterkwisborrel’.

Twee weken later  – zondagmiddag 26 juni 2022 – vindt in het Dorpshuis de feestelijke prijsuitreiking plaats. Alles draait tijdens de Das Groessen Kwis om de titel ‘Knapste Koppen van Groessen’. Won het eerste jaar het Kindercomité, de laatste editie werd een prooi voor de handbaldames van Sportclub Groessen.

Voorzitter Sjoerd Geurts van de stichting Das Groessen is enthousiast over het grote aantal deelnemers. “We zijn blij dat we na enkele digitale edities ook weer een echte dorpsquiz mogen organiseren. Er doen net zoveel teams mee dan tijdens de vorige editie. Dat betekent dat overal in Groessen groepen vrienden, familie, buurt, bekenden en verenigingen bij elkaar zitten om vragen en opdrachten te beantwoorden. Het wordt een leuke en verrassende avond.”

Inhoud

De kwis bestaat uit Groessense weetjes, kiekjes, sport, muziek gecombineerd met algemene vragen. De geheime opdracht zorgt doorgaans voor veel hilariteit. De eerste editie moest van iedere groep een deelnemer een officieel theorie verkeersexamen afleggen bij een erkende rijschool. De laatste geheime opdracht leidde de deelnemers naar de Joannesschool waar twee leerkrachten van vroeger een citotoets afnamen.

Er zijn daarnaast ook doe-opdrachten waarvoor je het dorp in moet. Zo mag ook deze editie iedereen in Groessen op zoek naar Wally om extra punten in de wacht te slepen. Voor jong en oud is er iets te beleven.

FOTO

Groessen maakt zich op voor de derde editie van de Das Groessen Kwis.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!