‘De Liemers is mijn thuis’

75 Views

Voor de rubriek De Liemers Werkt bezoeken we regelmatig een ondernemer of medewerker van een Liemers bedrijf.

Naam?

“Tjerk Holland, wonend in Groessen met mijn vrouw en zonen. Ik werk als salesmanager bij Hollarts Plastic Group in Didam. Hollarts is een kunststofspuitgietbedrijf. We ontwikkelen en produceren veel verschillende kunststofproducten,  vooral gericht op logistiek, techniek en consument. Denk bij het eerste aan meermalige transportmiddelen, zoals kratten en containers. Aan onze technische klanten leveren we vooral onderdelen voor rookgasafvoersystemen. Consumentenartikelen zijn bijvoorbeeld parasolvoeten, drinkflessen en nog veel meer”

Hollarts?

“Het is telkens weer een nieuwe uitdaging om producten te maken die volledig aansluiten bij de behoeftes van onze klanten. Het is een sport om tot slimme en duurzame oplossingen te komen. Wij zijn erg actief als het gaat om de inzet van gerecyclede materialen en onlangs hebben wij met een jonge ondernemer een drinkfles uit biomateriaal ontwikkeld. Erg leuk om te doen! Helaas is kunststof de laatste tijd negatief in het nieuws, wat niet altijd terecht is. Iedereen kent de beelden van wegwerp plastic dat in de oceaan drijft, maar wij ontwikkelen juist producten die meermalig kunnen worden gebruikt, vele jaren meegaan en goed te recyclen zijn.”

Vrije tijd?

“Ik doe graag iets met mijn gezin of vrienden, ben in de tuin bezig, lees een boek of kijk een filmpje. Sporten? Ja, daar zou ik  iets meer aan moeten doen…”

Liemers?

“Ik ben er geboren en getogen. Het is mijn thuis.”

Mooiste plekje?

“Dat is voor mij duidelijk: Groessen en omgeving. Iedere keer als ik ons mooie dorp Groessen  binnenrijd, ben ik blij dat ik er woon. De natuur is daar schitterend. Wel jammer dat met de doortrekking van de A15 Groessen een stukje minder mooi wordt. Ik hoop dat er alles aan gedaan wordt om de overlast in Groessen en andere dorpen te beperken.”

 

Door Kyra Sannes
Foto: Ilya van Kersbergen

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!