zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenDeense delegatie bezoekt InnoFase Duiven

Deense delegatie bezoekt InnoFase Duiven

Een delegatie van het Deense CLEAN cluster bezoekt dinsdag 23 en woensdag 24 juni synergiepark InnoFase in Duiven. De focus van zowel het Deense CLEAN als het Duivense InnoFase ligt op Energie en Milieu Technologie (EMT, ook wel cleantech) en biobased economy, waardoor ze in dit bezoek partnerschap willen smeden. Het programma ‘Holland – Denmark Cleantech’ wordt georganiseerd door de gemeente Duiven, de stichting kiEMT, AVR Duiven, het Waterschap Rijn en IJssel en overige bedrijven betrokken bij InnoFase.

Van input naar output
Dinsdag 23 juni en woensdag 24 juni presenteren diverse Gelderse bedrijven en de wetenschap (Wageningen UR) hun innovatieve projecten en tonen zij de dynamiek van het synergiepark InnoFase. Vanzelfsprekend is er ook gelegenheid tot netwerken. Doel van het bezoek is onder andere om te leren van elkaar en verdergaande samenwerking te onderzoeken. Ook wordt toegewerkt naar gezamenlijk projecten tussen individuele bedrijven. De organisatoren hopen ook Deense bedrijven met uitbreidingsplannen naar InnoFase te trekken.

De Deense delegatie maakt tijdens de meeting kennis met een aantal vooruitstrevende Gelderse projecten, zoals: groengasproductie, smart grids, decentrale opwekking van hernieuwbare energie en schone aandrijftechnologie. Door input van nieuwe ontwikkelingen wil InnoFase verkennen welke mogelijkheden tot samenwerking er met CLEAN zijn.

Kansen creëren
De meeting is een vervolg op het bezoek van een delegatie namens InnoFase aan Denemarken vorig jaar. Over dit bezoek waren alle deelnemers zeer enthousiast. Tijdens dat bezoek aan Denemarken werd ’s werelds eerste industriële symbiose park ‘Kalundborg’ bezocht. Verder presenteerden de Denen het ‘Amager Resource Center’(ACR): een nieuwe afvalenergiecentrale in aanbouw. De EMT of cleantech sector staat wereldwijd sterk in de belangstelling. Schone technologie maakt het immers mogelijk om op milieubewuste wijze economische groei te realiseren.

In totaal komen tien Deense afgevaardigden naar InnoFase. Dit zijn onder meer vertegenwoordigers van Deense bedrijven, het ministerie van Buitenlands Zaken van Denemarken, Deense waterzuiveringsbedrijven en vertegenwoordigers van de clusterorganisaties ‘CLEAN’ & ‘Innovation Network for Environmental Techology’.

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties