Dickens in de Liemers

174 Views

Weekend van 6, 7 en 8 december 2019 Dickens in de Liemers De voorbereidingen voor de vijfde (!) editie van Dickens in de Liemers zijn in volle gang. Deze sfeervolle kerstmarkt is dit jaar op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 december. Het evenement is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Stap terug in de tijd van schrijver Charles Dickens tijdens “Dickens in de Liemers”. U komt in het omgetoverde Horsterpark boeren, burgers en buitenlui tegen. Er loopt een schoorsteenveger, marktkraamster en schoenenpoetser rond. Zwervers bedelen om geld, boefjes stelen en de orde wordt gehandhaafd door de veldwachter. Kantoorklerken, keurige dames en deftige notabelen flaneren door de straten en buigen diep als de spectaculaire Dickensparade passeert. Ondertussen wagen bezoekers zich aan een gokje bij het Rad van Fortuin en de verloting.

Overal in het Horsterpark zijn optredens. Bij de knuffelstal is de verhalenverteller en een nostalgisch poppenkasttheater. De geur van popcorn, marshmallows, glühwein en brandend hout hangt in het verlichte park. Geniet in het sfeervolle theater van het toneelspel, zang en dans van kinderen en de kerstliederen van de muziekgroepen. Een prachtige kerststal komt tot leven, echte roofvogels loeren op hun prooi. Dit terwijl de straatmuzikanten met hun instrumenten de kerstsfeer verhogen met hun klanken. Vuurkorven en duizenden kleine lichtjes zorgen voor een sprookjesachtige sfeer.

Kooplui bieden hun waar aan en handwerkers demonstreren hun ambacht op de kerstmarkt. Dit jaar staan er maar liefst 50 kramen vol mooie, leuke en lekkere spullen.

Beleef deze sfeer in het weekend van 6, 7 en 8 december 2019 tijdens Dickens in de Liemers in het Horsterpark, Horsterparklaan 3 in Duiven!

Het hele programma staat op www.dickensindeliemers.nl We zijn ook te volgen op Facebook, Twitter en Instagram.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!