Doesburg in gesprek over leerbare en duurzame wijk De Ooi

102 Views

Doesburg nodigt inwoners van De Ooi uit om mee te praten over mogelijkheden en oplossingen om hun wijk te verduurzamen. Energie besparen en opwekken en aardgas
vervangen met andere vormen van warmte zijn onderwerp van gesprek. ‘We willen toe naar een duurzame wijk waar het prettig leven is. Daar willen we samen met bewoners een impuls aan geven’ zegt wethouder Duurzaamheid Peter Bollen. Met deze stap werkt Doesburg aan het landelijke voornemen om voor 2030 geen aardgas uit Groningen meer te gebruiken en de eigen doelstelling om in 2050 energie neutraal te zijn.

Uw mening telt van 15 tot en met 24 november staat er op verschillende plekken in De Ooi een bus van Opiniepijlers waar inwoners van De Ooi tussen 10:00 en 16:00 uur binnen kunnen lopen voor een gesprek of voor het stellen van vragen. Op www.doesburg.nl/deooi staan de plaatsen waar de bus te vinden is. Inwoners die niet langs kunnen komen, kunnen in die week ook via de website een online enquête invullen. Inventarisatie inwoners belangrijke eerste stap de inventarisatie onder inwoners is een van de eerste stappen in het proces van verduurzaming van de wijk. ‘‘Uiteindelijk is het verduurzamen van een wijk een opgave die ons allen raakt. In de toekomst gaan we niet alleen bijvoorbeeld anders onze huizen verwarmen en niet meer op aardgas koken. Ook onderwerpen als hitte en groen spelen een rol.

Dat zijn wezenlijke veranderingen die we samen met bewoners en organisaties komende jaren willen realiseren.” Benadrukt wethouder Bollen. Inwoners worden uitgedaagd om na te denken wat zij kunnen doen om bij te dragen aan een duurzame wijk. Door slim combineren meerwaarde creëren De Ooi is de eerste wijk waar Doesburg start en in gesprek gaat met bewoners. De reden hiervoor is dat er in deze wijk al een aantal ontwikkelingen zijn. Zo worden 95 woningen van Woonservice IJsselland gesloopt en nieuw gebouwd en wordt het gebied langs de Koppelweg omgevormd van bedrijven naar gasloze woningbouw. Ook verduurzaamt Woonservice
IJsselland in 2019 39 woningen in De Ooi. Gemeente Doesburg wil onderzoeken of er koppelingen mogelijk zijn met wensen die leven in de wijk. Door slim initiatieven te combineren, kunnen we hopelijk de overlast beperken, kosten besparen en een meerwaarde voor de wijk realiseren.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

1 Comment

  1. Dennis

    Ik zou willen melden dat een put al jaren gewenst is voor de afvoer van hemelwater in het pad tussen de begoniastraat en van Tuyllplein. Geen enkele put wat er tot lijd dat na elke flinke regenbui alles blank staat bij 36 gezinnen achter het huis! Heel veel mensen zouden hiermee geholpen zijn.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!