Nieuwe machines in het Horsterpark

296 Views

Tien jaar geleden introduceerden we voor onze medewerkers met een verstandelijke beperking het Horsterpark Tractor Rijbewijs. Na een aantal rijlessen deden ze examen voor de kleine maaier, Rijbewijs A. Rijbewijs B was voor de kleine tractoren en C-rijbewijs voor de grote Hanomag tractor.

De examens werden afgenomen door een echte rijinstructeur, in het bijzijn van de familie. Toenmalig burgemeester Henk Zomerdijk deelde de rijbewijzen uit. Hij ondertekende ze en onze mensen kregen een echt roze rijbewijs met pasfoto inclusief handtekening van de burgervader. Een leren etui maakte het compleet en de trots was onbeschrijflijk.

We vonden het nu weer tijd om onze mensen een nieuwe uitdaging te bieden. We konden bij Jansen landbouwmachines in Duiven een minigraver en een kleine shovel kopen. De shovel huurden we elk jaar al voor het Dickens Festival om alles op te bouwen en weer af te breken. De minigraver heeft ook een losse grijper en die zal voornamelijk worden ingezet voor het onderhoud van het park. Na gesprekken met het Jansen kwam er een redelijke prijs uit en het al jaren lang zaken doen met elkaar betaalde zich uit, maar het blijft toch een boel geld, ongeveer 35.000 euro, die we niet hebben.

Het toeval wilde dat het, ons altijd goedgezinde, Kansfonds contact opnam. We hebben in het verleden al vaak giften van hen ontvangen die ten goede komen aan de werkomstandigheden van onze medewerkers en vooral aan zaken die hen uitdaagt weer een stap te zetten in ontwikkeling en… nog belangrijker, het gevoel van eigenwaarde verhogen. In het gesprek kwam onze wens voor de twee machines aan de orde en kregen we het advies om een aanvraag te doen, die gehonoreerd werd met 25.000 euro. Met links en rechts nog wat sprokkelen en wat we zelf gespaard hadden, konden we overgaan tot de aanschaf.

Er komen nu weer lessen om te kunnen werken met de machines en tijdens ons 12,5 jarig bestaan op 12 mei 2019 is de geplande uitreiking van deze nieuwe rijbewijzen.

Op de foto’s levert Peter Jansen de twee machines af.

Ron en Jeremy zijn o.a. beoogde medewerkers die met de machines gaan werken.

Voor meer info:

Chris van de Ven 06-22087780

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

1 Comment

 1. Alex Bezemer

  Ik vindt het zeer mooie.
  Dat ze zulke lessen gaan geven op het terrein van
  Het horstepark te duiven.
  Met vriendelijke groeten
  A.Bezemer.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!