vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenDuivenaar Jos Evers schrijft boek over ervaringen in Huize Don Rua

Duivenaar Jos Evers schrijft boek over ervaringen in Huize Don Rua

Dolle avonturen, veel schik, maar ook seksueel misbruik. Jos Evers schuwt geen enkel onderwerp in zijn eerste boek ‘Een jongen op een internaat’. “Ik heb alle gezichten van Huize Don Rua in ’s-Heerenberg gezien en het in dit boek verwerkt”, aldus de Duivenaar.

Jos Evers had jarenlang een bedrijf in zakelijke financiering. Hij stopte daarmee om zijn droom te verwezenlijken: een eigen boek. “Het is er nu eindelijk van gekomen”, vertelt Jos. Het boek ‘Een jongen op een internaat gaat over ‘zomaar een jaar van’ een jongen op het internaat. Een mengeling van fictie en realiteit. Met dien verstande dat ik veel schrijf over mijn werkelijke ervaringen.”

De hoofdpersoon in het boek Peter verliest zijn moeder op jonge leeftijd aan kanker. Omdat zijn vader een bedrijf draaiende moet zien te houden, gaat Peter na de basisschool naar Huize Don Rua in ’s Heerenberg om daar het voorgezet onderwijs te volgen. Het zijn parallellen met Jos’ eigen leven.

De hoofdpersoon went snel aan het leven in het internaat en beleeft dolle avonturen met zijn nieuwe vrienden. Tot de dag dat een van de priesters hem onverwacht betast. Hij durft er met niemand over te praten. Ook dit deel is biografisch, zegt Jos Evers.

“Ik heb er zelf jaren niet over gepraat. Toen in 2010 de Commissie Deetman onderzoek ging doen naar het grootschalige misbruikschandaal binnen de katholieke kerk, kwam het bij mij ook weer in alle hevigheid terug. Ik ben er over gaan praten, heb contact gezocht met mijn toenmalige schoolgenoten en het bleek dat veel kinderen er destijds mee te maken hadden. Ik heb het ook aanhangig gemaakt, maar de priester waar het bij mij om ging, is uiteindelijk nooit veroordeeld. Dat was uitermate frustrerend.”

Op 1 juli vindt de presentatie van het boek plaats voor genodigden in café JY  in Zevenaar. Gastspreker is Guido Klabbers, voorzitter van de stichting KLOKK oftewel de Koepel Landelijk Overleg Kerkelijk Kindermisbruik.

Het boek is te koop via: www.eenjongenopeeninternaat.nl.

 

foto: Sjoerd Geurts

OOK INTERESSANT?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties