Elke Vierveijzer op podium Filmhuis Zevenaar

92 Views

Op het podium van Filmhuis Zevenaar verzorgt Elke Vierveijzer zaterdagavond een ode aan Maarten van Roozendaal.

Elke Vierveijzer zingt, met aan de vleugel Michiel Wetzer, een selectie uit de mooiste liederen van Maarten van Roozendaal. Het is een ode om de liederen levend te houden. Van ‘Alsof er niets is gebeurd’ tot ‘Het te late einde’ en van ‘Mooi’ tot ‘Red mij niet’. Elke Vierveijzer studeerde af aan de Koningstheateracademie en was finalist in het Amsterdams Kleinkunst Festival 2015. De afstudeercommissie noemde haar “een jaloersmakend talent”. Zaterdag om 20.15 uur vertolkt ze de liederen van één van de beste liedauteurs, zangers en componisten die Nederland heeft gekend: Maarten van Roozendaal. “Mooi, mooi. Om te janken zo mooi!”
Het wereldberoemde boek De Grote Vriendelijke Reus van Roald Dahl, is eindelijk verfilmd. Het eenzame weesmeisje Sofie wordt ’s nachts wakker, plotseling uit haar bed geplukt en ontvoerd. Maar Sofie heeft niets te vrezen, het is De GVR die geen vlieg kwaad doet, nogal eigenaardige woorden gebruikt en haar de magische reuzenwereld toont. Sofie komt er echter al snel achter dat zijn soortgenoten minder vriendelijk zijn. Vanaf donderdag 27 oktober.
De film Dukhtar speelt in Pakistan. Op vijftienjarige leeftijd werd Allah Rakhi uitgehuwelijkt aan het veel oudere stamhoofd Daulat Khan, die haar meenam naar de bergen. Twintig jaar later wil haar man vrede sluiten met de leider van een rivaliserende stam. Khan biedt daarom zijn tienjarige dochter ten huwelijk aan. Allah Raki wil niet dat haar dochter hetzelfde mee moet maken als zijzelf en vlucht. Vanaf vrijdag 28 oktober.

Volledige informatie www.filmhuiszevenaar.nl of tel. nr. 0316-344250

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!