Excursie scheepswerf de Hoop

157 Views

Woensdag 10 April en woensdag 11 september 2019

In de geschiedenis van het Gelders Eiland speelt de scheepswerf al meer dan een eeuw lang een belangrijke rol. De scheepskranen, vanuit de verte al te zien, horen bij ons dorp.

Stichting Toeristisch Informatiecentrum ‘t Gelders Eiland organiseert op de woensdagen 10 april en 11 september een bezoek aan scheepswerf de Hoop in Tolkamer. Er is inmiddels gestart met de bouw van een nieuw schip. Voor wie de beginselen interessant vindt is de datum van 10 april aan te raden. Op 11 september zitten er meerdere verdiepingen  bovenop.

We starten om 13.15 uur met een korte inleiding door één van de medewerkers. Vervolgens krijgen we in 2 groepen, met een medewerker van de Hoop, een rondleiding op de scheepswerf in bedrijf. Dit duurt ongeveer 2 uur.

Deze excursie is geschikt voor deelnemers die goed ter been zijn. We vragen u stevig schoeisel te dragen. U krijgt daar een helm. Er is op de werf geen gelegenheid om iets te drinken. Neemt u evt. zelf een flesje water mee.

Aanmelden om 13:00. Start 13:15 Kosten: een vrijwillige bijdrage. Locatie: Scheepswerf de Hoop, Bijlandseweg 17-19, 6916 BH Tolkamer. Parkeren kan bij de Polweg of bij de kade.  Komt u met de fiets dan kunt u die op het terrein van de scheepswerf stallen.

Inschrijven voor deelname:tot en met 8 april 2019 (voor de excursie van 10 april) via de website www.gelderseiland.nl  of telefonisch via (0316) 769024. Bij inschrijven graag uw keuze voor 10 april of 11 september maken. Er kunnen per datum max. 30 deelnemers mee dus wacht niet te lang!

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

2 reacties

 1. Miriam Olthof

  Wij willen ons , 2 personen, graag opgeven voor de excursie van woensdag 10 april a.s.. Als 2e keus willen wij ons aanmelden voor woensdag 11 september a.s.
  Wij horen graag van U.
  Met vriendelijke groeten Ger-Jan en Miriam Olthof, Duiven.

  • Redactie Liemers Actueel

   Beste Miriam,

   voor inschrijving verwijzen we naar de organiserende partij. Dit kan via de website http://www.gelderseiland.nl of telefonisch via (0316) 769024.

   Veel plezier!

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!