Ganzenspotten

13 Views

Het Activiteitenteam van het Toeristisch Informatie Centrum ’t Gelders Eiland organiseert op zaterdag 11 februari a.s. een zeer vroege activiteit en wel het ganzenspotten aan de waterplas De Bijland in Tolkamer. Zoals bekend overnachten hier in de winter duizenden ganzen in vele soorten, waarbij de in Noord-Rusland broedende kolgans de grootste kolonie vormt. Het is een indrukwekkend schouwspel om deze wintergasten tegen het ochtendgloren in grote zwermen te zien opvliegen vanuit de waterplas richting hun fourageergebieden in de wijde omgeving. Hierbij is het 1100 hectare grote en onder natuurbescherming staande schiereiland Salmorth aan de Duitse zijde van de Rijn een zeer belangrijke. 

 

Belangstellenden verzamelen zich deze dag om 6.45 uur op de parkeerplaats tegenover restaurant De Swanebloem aan de Bijland 3 te Tolkamer. Na een verhaal over de ganzen en een korte toelichting over de activiteit wandelen de deelnemers in stilte naar de oever van de waterplas om het vertrek van ganzen in ogenschouw te kunnen nemen. Gezien het vroege tijdstip wordt warme kleding aanbevolen en is ook een verrekijker zeer nuttig.  

Aansluitend aan het spotten kan er naar eigen keuze in de buitenlucht nog genoten worden van een warme kop koffie/thee met tweemaal een broodje hotdog.  

 

De kosten voor alleen deelname aan de activiteit bedragen € 2,50 . En voor deelname inclusief koffie/thee en hotdogs € 6,50.  Opgave voor deelname en betaling van de kosten kan tot en met 7 februari a.s. via de website www.gelderseiland.nl 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!