zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioGemeente Zevenaar zet mantelzorgers in het zonnetje

Gemeente Zevenaar zet mantelzorgers in het zonnetje

Veel mensen zorgen onbetaald voor hun partner, een familielid of een bekende. Denk bijvoorbeeld aan zorg bij een langdurige ziekte, een beperking of hoge leeftijd. Ook in Zevenaar zijn veel mensen actief als mantelzorger. Het college van burgemeester en wethouders waardeert de inzet van deze mantelzorgers zeer en zet hen daarom graag in het zonnetje.

Als blijk van waardering reikt de gemeente dit jaar cadeaubonnen van ‘De Stad In!’ uit aan inwoners die in 2016 meer dan acht uur per week, over een periode van minimaal drie maanden, zorg hebben geboden. De cadeaubon kan bij vrijwel alle winkeliers en horecagelegenheden in het centrum van Zevenaar worden ingeleverd.

Wat valt onder mantelzorg?
Mantelzorgers zijn geen professionele zorgverleners, maar bieden zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene die hulp nodig heeft (vaak een familielid of huisgenoot). Het gaat om intensieve, langdurige zorg of hulp, die de gebruikelijke hulp door familieleden en huisgenoten overstijgt.

Aanvragen

De zorgvrager kan deze blijk van waardering online aanvragen voor zijn of haar mantelzorger. Dit is mogelijk vanaf 9 november t/m 23 november 2016 via www.zevenaar.nl/mantelzorg. Ook zijn er aanvraagformulieren beschikbaar bij de servicebalie in het gemeentehuis. Het ingevulde formulier kan in deze periode worden ingeleverd bij de gemeente of worden opgestuurd naar Gemeente Zevenaar, postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Inwoners die mantelzorg krijgen, kunnen jaarlijks één blijk van waardering voor een mantelzorger aanvragen.

Ophalen De Stad In! cadeaubonnen
De mantelzorgers die in het zonnetje worden gezet kunnen de cadeaubon persoonlijk afhalen bij de balie van het gemeentehuis op:

Dinsdag 13 december van12.30 tot 16.30 uur
Woensdag 14 december van 15.00 tot 19.30 uur
Donderdag 15 december van 12.30 tot 16.30 uur

OOK INTERESSANT?

1 REACTIE

  1. Wat een goed idee van de gemeente! Ik help zelf in de mantelzorg in Bergen op Zoom. Alhoewel ik het met veel liefde doe kan het nogal eens zwaar zijn. Als de gemeente je in het zonnetje is dat natuurlijk erg fijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties