Gespreksavonden over herindeling Rijnwaarden – Zevenaar

62 Views

Op woensdag 16 en donderdag 17 maart vinden van 19.30 tot 22.00 uur gespreksavonden over de herindeling plaats. Inwoners van Rijnwaarden en Zevenaar zijn vanaf 19.15 uur welkom om mee te praten over diverse thema’s. Gespreksthema’s voor woensdag 16 maart zijn openbare ruimte, verkeer en vervoer. De avond vindt plaats in het gemeentehuis van Rijnwaarden in Lobith. Op donderdag 17 maart wordt in ’t Olde Schop te Giesbeek gesproken over de thema’s recreatie en toerisme.

De raden van beide gemeenten hebben op 27 januari akkoord gegeven op het herindelingsontwerp. De gemeenten vinden het belangrijk dat inwoners van Rijnwaarden en Zevenaar meedenken en -praten over de herindeling. Daarom worden er gespreksavonden georganiseerd. Tijdens deze avonden kunnen inwoners hun mening geven en in gesprek gaan met genodigden en de colleges van de gemeenten.

Laatste gespreksavond

Op 30 maart vindt de laatste gespreksavond ‘In gesprek over zorg, welzijn, onderwijs, sport en cultuur’ plaats. Locatie Zorgcentrum De Pannerd in Pannerden.


Zienswijze

Inwoners kunnen hun mening op het herindelingsontwerp tot en met 31 maart kenbaar maken door een zienswijze in te dienen. Tijdens de gespreksavond is er uiteraard ook gelegenheid om een zienswijze in te dienen. Het ontwerp en het zienswijzeformulier zijn via de websites www.zevenaar.nl of www.rijnwaarden.nl te downloaden.

Op de foto een impressie van de vorige week gehouden gespreksavond.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!