Groei & Bloei afd. Liemers, met de lezing ‘plaagdieren in de tuin’

36 Views

Op maandag 10 oktober houdt Suze Peters een lezing over; ‘Plaagdieren in de tuin; van vertrappen naar vertroetelen’

De kranten staan vol met artikelen hoe slecht het gaat met natuur en biodiversiteit. Dus als je geen chemisch poeder of verdelgende spray meer wilt gebruiken om onkruid en plaagdieren te bestrijden; wat dan wel? Hoe tuinier je zonder gif?
Suze Peters schreef er een boek over; het Plaagdierboek. Een leerzame en praktische gids met alle ‘lastige tuinbeestjes’ in de hoofdrol, zoals bladluizen, mieren, slakken, wespen, rupsen, mollen en ratten. Waarom zijn ze er en wat zeggen ze over je tuin? Door hun rol in de tuin beter te begrijpen, merk je hoe nuttig en functioneel deze plaagdieren eigenlijk zijn.

Ze zijn allemaal onderdeel van het grote ‘tuinweb’.

Suze Peters zal tijdens haar lezing, -met in de hoofdrol de bladluis- uit de doeken doen hoe het tuinweb werkt. En hoe je ermee aan de slag kunt in je eigen tuin. Na deze avond ga je anders naar plaagdieren kijken. Je leert ze kennen en begrijpen, zodat je meer tolerantie voor ze zult hebben. Je gaat vanzelf minder vertrappen en meer vertroetelen!
De presentatie start om 20.00 uur en wordt gehouden in Zalencentrum Staring, Grietakkers 3 te Zevenaar. Leden en niet-leden zijn van harte welkom.
Entree:  €2,50 voor leden en introducés en €5,00 voor niet-leden incl. koffie/thee en lot voor  loterij.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!