Groessen krijgt met Hammink Fietsplezier weer een fietsenzaak

3379 Views

Groessen krijgt weer een fietsenzaak. Duivenaar Roy Hammink (31) opent op maandag 16 maart Hammink Fietsplezier op de locatie aan de Dorpstraat 64A, waar tot een half jaar geleden Bike Totaal Witjes was gevestigd.

De ‘aanstichter’ van de nieuwe speciaalzaak is Frank Witjes, de vroegere eigenaar van Witjes Tweewielers. “Eind december spraken wij elkaar”, vertelt Roy Hammink. “Ik heb jarenlang voor Witjes gewerkt. Als monteur, verkoper en bedrijfsleider. Altijd met veel plezier. Nadat Frank zijn bedrijf in mei 2014 verkocht, ben ik niet veel later ook vertrokken. De laatste 2,5 jaar werkte ik bij een tweewielerzaak in Elst.”

Na het vertrek van Frank Witjes ging het niet goed met de fietsenzaak, die in een neerwaartse spiraal terecht kwam en een half jaar geleden de deuren moest sluiten. Dat ging Frank Witjes aan zijn hart en hij benaderde Roy Hammink ‘omdat ik van mening ben dat er nog steeds ruimte is voor een goede fietsenspeciaalzaak in de regio’. Roy Hammink: “Zo denk ik er ook over. Daarbij speelde het al wat langer door mijn hoofd om voor mezelf te beginnen. Het voelde als thuiskomen in deze winkel.”
Bij Hammink Fietsplezier kunnen mensen terecht voor nieuwe en gebruikte e-bikes, stadsfietsen, lifestyle- en kinderfietsen. “We hebben een overzichtelijk assortiment met uitsluitend topkwaliteit. Service wordt met hoofdletters geschreven. De klant staat centraal. Die heeft recht op een eerlijk advies.”

Hammink Fietsplezier opent zes dagen in de week vanaf 9.30 uur de deuren, ook op maandag. En op afspraak buiten de openingstijden. Opvallend is dat Frank Witjes samen met zijn echtgenote Audrey op zaterdag in de winkel staat. “Dat vinden we leuk om te doen. Daarnaast willen we Roy daar waar mogelijk ondersteunen. Natuurlijk kunnen we de pijn van het faillissement van de vorige winkel niet verzachten, dat ging ook om een totaal andere winkel, maar we gaan er nu met z’n allen wel iets moois van maken.”

De afgelopen weken is er hard gewerkt om de winkel een facelift te geven. Van 16 tot en met 21 maart is iedereen welkom tijdens de open dagen.

Op de foto vanaf links Vik Hammink, Lobke ten Velde, Roy Hammink, Frank Witjes, Audrey Witjes-Groenenstijn.

Foto Eef & Co

1 Comment

  1. Willy Gieling

    Ik zoek een goede 2e hands kinderfiets (jongens) 22 inch
    Heeft U dat?

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!